Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ee tam smialo 30 l na parke Neolamprologus brevis + jakas mala kaskada (zapomnij o wewnetrznym) ktorys FZN??

Niby dla parki (doroslej + potomstwo poleca sie 50 literkow), ale moze za jakis czas powiekszysz zbiornik (wydatek 50zł?)

Opublikowano

taa ja malawista jestem wiem jak to sie odbywa:D Dalej myśle o krewetach.

Rozumiem ze masz albo wiesz o muszlowcach troche. Jak jest z tymi uwarunkowaniami. Czy posiadając wiedzę z dzieddziny malawi postawie dobry zbiornik? W pale mi sie nie mieści ze kaskada starczy. Zreszta do krewetek to samo:)

Aha kasa też gra role;) Wydaje na pysiaki a to ma cieszyc oko i nie pochłaniać pieniedzy.

Opublikowano

Dokładnie tak - kaskada z wypełnieniem biologicznym i prefiltrem na syfoloty. Jeżeli zbiorniczek trochę większy - spokojnie dodajemy wewnętrzny, który też ładnie napowietrzy. Drobny piasek, kawałek wapienia jako stabilizatr, no i muszle. Dla jednej parki teoretycznie wystarczy jedna, ale dajemy kilka i niech rybole wybiorą. Nadają sie winniczkowe i te od ampularii, ale dla dorosłych lepsze byłyby większe od ślimoli morskich (nazwy nie pamietam - poszukam). Temp. średnio 24-26 i jedziesz:)

ps.

1) doświadczony malawista poradzi:) Ja byłem niedoświadczonym Malawistą a jakoś daję radę z trofami jaki mi wpadły przypadkiem. Choć trochę wysiłku to kosztuje

2) kaskada wystarczy - do takiego malucha to kubeł... no my już jestesmy trochę z tym zboczeni:)

Opublikowano

No to Czester mamy solution:

- muszlaki do małego,

- a w domu wpuszczaj krewetki do pysiaków; będziesz mógł powiedzieć że krewetki też miałeś, pysie się dotuczą i pięknie wybarwią:)

Opublikowano

otóż to, w zimie baniak z rozwielitką stoi i żywego nie ma. A krewetka w sumie przy dobrym obsadzeniu roślinami nawet nie potrzebowałaby brzęczyka i też można by ją trzymać (jak rozwielitkę) w kascie na zaprawe.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.