Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

A na jaki cel zostanie przeznaczona ewentualna wygrana?

To jest kwestia przedyskutowania. Na ten moment nie mamy jeszcze składu. 

Na pewno część ewentualnej wygranej pójdzie na pokrycie długów klubu, zrobionych przez prezesa grającego na automatach. 

• Haha 4
Opublikowano
Godzinę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

A na jaki cel zostanie przeznaczona ewentualna wygrana?

Tak na serio, to jakąś część bym chciał przeznaczyć na zrobienie malawki w Instytucie biologii w Białymstoku. Są tam różne biotopy, a Malawi nie ma. Przynajmniej nie było bo już dawno nie śledziłem co tam się dzieje. Jednak jak wcześniej wspominałem jest to kwestia do dyskusji. 

Pisząc tą odpowiedź przyszło mi na myśl, że że można by kwotę przeznaczyć na prelegenta podczas październikowego spotkania miłośników Malawi. Jednak czy byśmy wystąpili w teleturnieju do momentu spotkania? Wszystko omówimy jeśli skład się zbierze. 

• Lubię to 1
Opublikowano

@Mortis Nasuwa się wiele wątpliwości i pytań o aspekt prawny tej akcji. KM   jest organizacją non profit. Czy w związku z tym występując pod auspicjami KM  nie będzie to złamania prawa? Bo ewentualna wygrana  będzie ( tak rozumiem) na koncie KM? Chyba ,że będziecie występować prywatnie wtedy możecie wygraną kwotę przeznaczyć na cel szczytny czyli na KM . Ale jak ma się wtedy do tego reklama na koszulkach i to ,że reprezentujecie KM?

• Lubię to 2
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

@Mortis Nasuwa się wiele wątpliwości i pytań o aspekt prawny tej akcji. KM   jest organizacją non profit. Czy w związku z tym występując pod auspicjami KM  nie będzie to złamania prawa? Bo ewentualna wygrana  będzie ( tak rozumiem) na koncie KM? Chyba ,że będziecie występować prywatnie wtedy możecie wygraną kwotę przeznaczyć na cel szczytny czyli na KM . Ale jak ma się wtedy do tego reklama na koszulkach i to ,że reprezentujecie KM?

To da się prawnie ogarnąć patrząc na Prawo o stowarzyszeniach i Statut KM ale to rozmowa nie na teraz i chyba nie tu😉 A jak @Mortis wspomniał jeszcze nie ma skladu .....

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, BombeL napisał:

To da się prawnie ogarnąć patrząc na Prawo o stowarzyszeniach i Statut KM

Taką mam nadzieję...dlatego warto najpierw to przeanalizować ....a skład równolegle organizować. No i jeszcze jedna sprawa  z którą musimy się liczyć a o której jest napisane w linku który wyżej umieściłem...akcja może się sfinalizować za ...kilka lat:)

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1
Opublikowano
9 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Taką mam nadzieję...dlatego warto najpierw to przeanalizować ....a skład równolegle organizować. No i jeszcze jedna sprawa  z którą musimy się liczyć a o której jest napisane w linku który wyżej umieściłem...akcja może się sfinalizować za ...kilka lat:)

Jak za kilka lat to może dogonie masą bombla i też awansuje na piwosza, a Karol zaskoczy nas bujną fryzurą :D

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Merlot napisał:

Jak za kilka lat to może dogonie masą bombla i też awansuje na piwosza, a Karol zaskoczy nas bujną fryzurą :D

Haha, no ja jestem na diecie znalazłem piwo co ma 11 kalorii 🤣😜

20190131_211223.jpg

• Haha 3
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.