Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem w Aquapet w Gdyni i udało się. Dziś odebrałem. Cud, że udało się, bo podałem konkretny przedział wielkości i ten rozmiar idealnie przypasował do pozostałej obsady.

To jedyny osobnik z gatunku. Nie chciałem całego haremu. Tego samca wziąłem tylko dla jego koloru, żeby przełamał żółcie i niebieskie pozostałej obsady. Samice już nei są takie ładne, a czwarty gatunek w zbiorniku to już za dużo ryb.

Zatem teraz mam idealnie. 3 gatunki żółty, niebieski i żółto-niebieski i jeden piękny i o dziwo szybko wybarwiony samiec.

Sam się zdziwiłem, że już takie kolorki ma w takim wzroście. Oby tak utrzymał.

Opublikowano
50 minut temu, Falcowski napisał:

To jedyny osobnik z gatunku. Nie chciałem całego haremu. Tego samca wziąłem tylko dla jego koloru, żeby przełamał żółcie i niebieskie pozostałej obsady. Samice już nei są takie ładne, a czwarty gatunek w zbiorniku to już za dużo ryb.

Mając nawet jedną rybę masz już czwarty gatunek. Więc tak czy siak i tak masz już czwarty gatunek. Nie musisz mieć całego haremu, wystarczy jedna samica. Nie chcę Ci psuć humoru ale uważam że trzeba Ciebie poinformować że nie mając samicy ze swojego gatunku Twój Copadichromis Borleyi Kadango Red Fin będzie się zalecał do samic innych gatunków, więc mogą się pojawić krzyżówki. Uważaj na to.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jak dla mnie to strasznie kiczowato zaczyna to wyglądać. Aż brakuje mi wraku statku i nurka z bąbelkami. Trochę nie w tym kierunku idziesz, ale skoro tak Ci się podoba to spoko

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3
Opublikowano
16 minut temu, Bartek_De napisał:

Jak dla mnie to strasznie kiczowato zaczyna to wyglądać. Aż brakuje mi wraku statku i nurka z bąbelkami. Trochę nie w tym kierunku idziesz, ale skoro tak Ci się podoba to spokoemoji106.png

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Ja wiem ... ?

Jak przeglądałem galerie, to są tam podobne zbiorniki. Jedne też tylko po 5 - 6 kamieni, inne także 2-3 główne i kilka z boku. 

No może @Falcowski mógłby jeszce kilka mniejszych dołożyć. Ale moim zdaniem jest ok.