Skocz do zawartości

500l - czas zacząć .......będzie ciekawie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, mazilo napisał:

Z tym płukanie .....Kreisel płakałem max piec razy , pospółkę 20 razy i końca nie było widać .

Takie uroi natury :) ale aby ulżyć w płukaniu, to nim zaczniesz płukać i przesiewać to porządnie wysusz piasek... To ułatwi Ci przesiewanie a na sam koniec dopiero wypłukać to co zostało... Odsiane gradacje to właśnie te cholerstwo co tak pyli :)... Nie chcesz płukać, to zapraszam na spacer po okolicy i poszukać jakiegoś jeziora/rzeki i tam sprawdzić jaki jest piasek...Duży plus to już jest wypłukany :) tez z wierzchu...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, suricade napisał:

Wlej trochę wody żeby zobaczyć jaka faktycznie jest warstwa piasku.

Nie ma sensu, gdyż piasek będę wybierał 😞

Nasypie nowy ( mieszankę ) i dopiero wówczas doleje troszkę wody dla stworzenia odpowiedniej warstwy piasku 

Zdaje  sobie równocześnie sprawę z faktu innego efektu oświetlenia kiedy pojawi się woda . 

Edytowane przez mazilo
Opublikowano (edytowane)

Żwirek przyszedł , wyglada bardzo ładnie .

Teraz muszę dobrać odpowiednią proporcje . 
Ciekaw jestem jak  to będzie wyglądać .

Z uwagi na obejrzenie podłoża  w innym dziale ( foty )doszedłem do wniosku, ze często proponowany drobny żwir ( odwzorowanie warunków naturalnych)rzadziej występuje niż sam piasek 🙂 . Jednak warto kierować się własną estetyka bo nieważne co wybierzemy i tak będzie dobrze .

Czym więcej się wgłębiam ,tym bardziej głupieje 🙈🙉🙉

BD3BEE6E-458F-4553-A43C-D7ECD54E8C65.thumb.jpeg.bef0c864f8072a0e37deb4e09ec1b9f5.jpeg

Edytowane przez mazilo
Opublikowano (edytowane)

Oki , zostaje przy samym piasku . Żwirek lub drobne kamyczki mogę zawsze dosypać .

Musze jeszcze podnieść zasys od narutowca bo brzydko to wyglada 😞 

Zasys będzie w połowie wysokości ,czy ma to znaczenie ? 
F1B945CE-BCDA-4734-9BAD-778F9996E53B.thumb.jpeg.d601fff3688cd42b6d3ae8e57e27b3fa.jpeg

9A8C22DC-BAB1-4F8B-B290-239D85E31012.thumb.jpeg.83b1a3b48391cc0dc7ea05ca9f4a039b.jpeg

Edytowane przez mazilo
  • Lubię to 2