Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
akbym miał kubełek co 2 tyg rozbierac to chyba by mnie trafiło nie mówiąc że bakterie 30 min bez obiegu wody a i babrać sie z kubłem

góra 5min

1. wyłączam i zamykam zawór

2. odpinam głowice

3. wyciągam wate

4. wkładam nową

5 zamykam głowice i otwieram zawór

6. odpowietrzam i włączam

wszystko bez wyjmowania kubła z szafki

Opublikowano
Aha dzięki a co sądzicie o Fluvalu 205 ??Bo matura napisał że u niego w 112 sprawuje sie idealnie :)

No 205 to zdecydowanie lepszy wybor niz kaskada-ta-czy inna..

Smialo mozesz inwestowaj w ten filterek, oczywiscie sa tez Eheimy i inne tego typu urzadzenia, jednak imo roznice miedzy nimi sa kosmetyczne.. Jeden zezre mniej pradu, inny zmiesci w sobei wiecej bakterii(najwazniejsze imo) inny bedzie robil wiekszy hałas a inny mniejszy.. Nie mniej jednak 205 to taki consensus tych wszytkich zalet i wad.

Albo raczej nei bakterii, co mediów filtracyjnych- taki skrót..

Opublikowano

sabotage a ty jaki filtr byś mi polecił. najważniejsze żeby był cichy i w miare skuteczny. Jak na 112 oczywiście :)

Opublikowano

Tak, jak pisalem, filtry z sredniej do dobrej pułki beda pasowac do Twojej 112tki. Fluval jest cichy i wydajny, do tego akwa sie z pewnościa nadaje. Rozejrzytj sie tez za Eheim'ami

- AQUAEL FILTR UNIMAX ZEWN.KANISTROWY 250 650L/H DO AKW.250L - 225,00 zł

- EHEIM Classic 2213 filtr zewnętrzny - 195,00 zł

- EHEIM Professionel 222402 - 380,00 zł

- JBL CRISTALPROFI 250 - 199,00 zł

- TETRA TEC EX 700-FILTR.ZEWN.700L/H DO AKW.250L - 210,00 zł

To np sklad podany w innym topicu przez Metha, dodac mozna do skladu 205. Ja szedl bym w Eheim 2213/fluval 205/ew jbl

Opublikowano

Teraz jak najbardziej dodałbym do tej listy fluvala.

Gdy wypisywałem w/w filtry byłem totalnym ignorantem fluvalowskim, ale kupiłem fluvala (chyba z przekory) i się przekonałem (przynajmniej na razie).

Opublikowano

Aha dzięki zobaczymy co los przyniesie (mam nadzieje że kase ... może jakieś stupendium :D:D) Jak uda mi sie przekonać mame to kupie nowy a jak nie to poczekam na atrakcyjną ofertę używanego :roll: