harisimi Opublikowano 18 Lipca 2018 #71 Opublikowano 18 Lipca 2018 Dodam jeszcze, że część książki była tworzona w okresie gdy rewizja Tawila była nowościa a i musiałem poprawiać nazewnictwo bo w trakcie pisania się zmieniało. No i zapewne wkrótce sporo nazw też się zmieni. W rozdziale o nazwach problem jest opisany i jak widać nie udalo się.mi być idealnym
Andrzej Głuszyca Opublikowano 18 Lipca 2018 #72 Opublikowano 18 Lipca 2018 5 minut temu, harisimi napisał: W rozdziale o nazwach problem jest opisany i jak widać nie udalo się.mi być idealnym Wojtku..z biegiem czasu i tak pewnie będą dalsze zmiany i zawsze w którymś momencie będzie coś nieaktualne. Ja już nie nadążam za tymi zmianami w nazewnictwie:) Do następnego wydania o i ile będzie takowe to będzie można dodać errate i po problemie:) 1 1
suricade Opublikowano 18 Lipca 2018 #73 Opublikowano 18 Lipca 2018 Dokładnie jak napisał Andrzej, wystarczy na stronie wydawcy publikować erratę, do samodzielnego wydruku i nazewnictwo będzie aktualne.
marek_z_81 Opublikowano 18 Lipca 2018 #74 Opublikowano 18 Lipca 2018 7 godzin temu, Mynio Akwa napisał: Strona 249 już mi się podoba 3 1
harisimi Opublikowano 18 Lipca 2018 #75 Opublikowano 18 Lipca 2018 Tyle tylko, że tutaj był czysty ludzki ( mój ) błąd. Poza tym interruptus w obsadach i opisie gatunki jest już Pseudotropheus.
Tan-Mal Opublikowano 18 Lipca 2018 #76 Opublikowano 18 Lipca 2018 25 minut temu, suricade napisał: Dokładnie jak napisał Andrzej, wystarczy na stronie wydawcy publikować erratę, do samodzielnego wydruku i nazewnictwo będzie aktualne. Patrząc na to co się aktualnie dzieje, pewnie niedługo będzie II wydanie poprawione i rozszerzone 4
harisimi Opublikowano 18 Lipca 2018 #77 Opublikowano 18 Lipca 2018 Swoja drogą to jeśli trafią się jeszcze jakies chochliki to piszcie. Niektóre produkcje filmowe kosztują setki milionów dolarów a i tam poszukiwacze coś znajdą. Z pokorą więc przyjme jakiś mój błąd, choć walczyłem jak lew aby ich nie było 4
Bezprym Opublikowano 18 Lipca 2018 #78 Opublikowano 18 Lipca 2018 Już widzę że książka pisana jest fajnym stylem, by mogło się dobrze czytać. Jeśli tylko część o Tanganice napisana jest podobnie istnieje duże prawdopodobieństwo że ta pozycja będzie bestsellerem. 2 1
Mynio Akwa Opublikowano 18 Lipca 2018 #79 Opublikowano 18 Lipca 2018 Reszta stron jest jeszcze lepsza. Uwierz mi Jak ją czytam to zachowuje się jak małe dziecko. Proszę was nie szukajmy dziury w całym. 4 1
L.A.J.O.N. Opublikowano 19 Lipca 2018 #80 Opublikowano 19 Lipca 2018 Mynio ja to samo, jak zacząłem przeglądać i chciałem tylko przeczytać jedno zdanie bo czasu nie było to skończyłem po 15 stronach :) 1 1
Rekomendowane odpowiedzi