Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mjunszajn, a możesz napisać, czy te filtry się trzymają, czy macie jakieś zwroty itd, czy to tajemnica handlowa :D bo sprzedajecie te filterki na allegro.

Opublikowano

A ja do tej pory miałem fluvala 204 /kilka dni temu podłączyłem większy przy okzazji wstawiania tła/. Chodził u mnie od stycznia 2007r. i żadnych problemów z nim nie miałem. Przy noirmalnym użyytkownaiu tego filtra nie ma prawa pęknąć żaden uchwyt a z uszczelką nigdy nie by7ło problemów. To tak na boku z mojego doświadczenia. Jest cichy i po odpowietrzeniu praktycznie go nie słychać. Zresztą sprzedaję go teraz na allegro- tylko że za trochę więcej niż 100zł.

Opublikowano
A ja do tej pory miałem fluvala 204 /kilka dni temu podłączyłem większy przy okzazji wstawiania tła/. Chodził u mnie od stycznia 2007r. i żadnych problemów z nim nie miałem. Przy noirmalnym użyytkownaiu tego filtra nie ma prawa pęknąć żaden uchwyt a z uszczelką nigdy nie by7ło problemów. To tak na boku z mojego doświadczenia. Jest cichy i po odpowietrzeniu praktycznie go nie słychać. Zresztą sprzedaję go teraz na allegro- tylko że za trochę więcej niż 100zł.

to czemu sprzedajesz?

Opublikowano

bo wg mnie filtr ten przeznaczony jest do akwarium max 200l a ja mam 240. poza tym po wstawieniu tła wiedziałem że filtarcja może trochę się obniżyć i to jest powód wymiany na większy. Teraz mam fluvala 305 i jest git

Opublikowano
Przy normalnym użyytkownaiu tego filtra nie ma prawa pęknąć żaden uchwyt
Z tymże czasem nie domkniesz pokrywy prawidłowo, chociażby przez nieuwagę. Co do fluvala to Ja mam 205 i do nowego akwa dorzucę jeszcze 305 (myślałem o jbl500) ale ponoć strasznie głośny
Opublikowano
(myślałem o jbl500) ale ponoć strasznie głośny

głośne to chyba były jedynie niektóre modele JBL 250. Mój egezemplarz był natomiast wybitnie cichy w porywach do niesłyszalny. Teraz przesiadłem się na Tetrę ex1200, która niestety jest głośna i nieprzyjemnie buczy :( Nie wiem czy to przypadłość jedynie mojego filtra...