Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może źle odczytałeś wynik po wlaniu WA, albo zbyt dużo jej wlałeś. Może ktoś jeszcze doradzi czy coś z tym robić. Ja zostawiłbym to, niech sobie pracuje

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
39 minut temu, Bartek_De napisał:

Mierzysz NH4 ? Powinno spadać

7 minut temu, Bartek_De napisał:

Może źle odczytałeś wynik po wlaniu WA, albo zbyt dużo jej wlałeś. Może ktoś jeszcze doradzi czy coś z tym robić. Ja zostawiłbym to, niech sobie pracuje

Za 3 dni zrobię kolejne testy zobaczmy wtedy chociaż w szablonie na start nic nie piszę o tym żeby mierzyć nh4 tylko no2 i jak zacznie rosnąć dołożyć no3 ?i tak zrobię za 3 dni test no2 i no3 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Dyzio napisał:

Nh4 1,5 czyli urosło 

Jakie miałeś początkowe NH4 po wlaniu WA? Też startowałem tak zbiornik i NH4 u mnie już po 2 dniach zaczynało spadać A nie wzrastać. WA daje niemal natychmiastowy efekt i tak zostaję do momentu aż zacznie spadać (NH4)

Nie spojrzałem na posty z poprzedniej strony już widzę jakie było początkowe NH4. Troszkę cierpliwości niebawem wystrzeli NO2

Edytowane przez halabala
  • Lubię to 1
Opublikowano

Spore te NH4. Żeby Ci się cykl nie przyblokował. Jak nh4 nie zacznie spadać do jutra/pojutrze  to zrób małą podmianke wody by zbić trochę amoniak.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

A może dolać jeszcze stability które posiadam na wszelki wypadek i jutro zmierzyć nh4?

Edytowane przez Dyzio
Opublikowano

Zrobiłem dzisiaj test na nh4 i wynik jaki uzyskałem to 3☹od razu poszła podmiana wody przez ustrojstwo ok 20l. Po 30 min zrobiłem kolejny test i wynik był pomiędzy 0,6>1 jutro zrobię kolejne testy na nh4 i no2