Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem dlatego postanowiłem się dopytać. a po za tym u meth-a widze że ładnie układa się też z białym podłożem. A konkretny jakiś kamień. Meth jakie masz oświetlenie ??

Opublikowano

A która dobrze robi na porost glonów ?? :D:D bo szczeże mówiąc to bym nie chciał mieć z nimi problemów :roll: . A czy łupek można dostać w innej formie jak płaskie kamcory :?:

Opublikowano

1.A w hurtowni czy jak kto woli w kopalni kamienia nie było by łupków takich normalnych ?

2.A wy jakie macie kamienie ?

3.A może z łupków da sie jakieś fajne układy porobić ?

Opublikowano
1.A w hurtowni czy jak kto woli w kopalni kamienia nie było by łupków takich normalnych ?

Jak ktgo woli, po co z hutrowni, jak mozna z kopalni??

2.A wy jakie macie kamienie ?

Wapienie, serpentynit, dolomit, filt, bazalt, ilu Malawistow tyle kamieni :wink:

3.A może z łupków da sie jakieś fajne układy porobić ?

Co rozumiesz poprzez uklady?? Układy nigdy nie sa fajne, bo sztuczne..

Opublikowano

Ale też nie porozrzucam byle jak bo będzie kiczowo wyglądało. Chodzi mi bardziej o to żeby np. nie było efektu płaski kaień jeden na drugim

_-_-_-_-_-_-_-_

~~ ~~ ~~ ~~ Rozumiesz już??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanko, jako niedoswiadczony, szczegolnie w oswietlnia, tzn. obsada, zólto-niebieska, podloze piasek, chcialem bialy kwarcowy, ale odradzaja, skalki wapienie, tlo najprawdopodobniej niebieska zewnetrzna okleina ( a raczej morski błękit- jak ktos zna sie na farbach, w okolicach RAL 5015 lub ton ciemniejszy) Jaka swietlówkę dac do tego, chcialem isc w barwy niebieskie, ale boje sie, ze w polączeniu z niebieskim tlem i jasnym wrecz biały wystrojem ryby mi zeswiruja, co doradzacie, czy moze zmienic tlo na bardziej brazowe?????????????????

Opublikowano

Jak już sie dowiedziałem żółto niebieska obsada będzie ładnie prezrntować się na tle czarnym znaczy ciemnym ... przynajmniej mi tak doradzano. Nie łącz białego podłoża z białym wystrojem bo ci sie wszystko zleje i nie będzie efktu (wiem bo kolega tak zrobił) chyba że ci się to podoba to się nie wtrącam. tło niebieskie do niebieskich rybek ? nie zleje się to aby?? może tło z łupka. albo ciemne tło z cersitu ?? pooglądaj na www.klub-malawi.pl w galeri akwaria. Bardzo mi się bodoba akwa czestera_ (pozdro). A jeżeli już wybierzesz wygląd wejdź na pierwszy post w tym dziale i zobacz co ci się podoba. puźniej poszukaj jakie kolory wyvarwiają dane świetlówki (ja patrzałem na :www.sklepmalawi.pl) ;] chyba że Ci ktoś doradzi konkretnie bo ja teżnie znam się na świetlówkach.

Pozdrawiam serdecznie : $ticz