Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ryby zamowione najwczesniej miesiac (czyli najwczesniej 1,5 miesiaca :) )mnie to nie robi problemu, a byly akurat dla kogos dzis w akwarium okolo 12-15 szt dorosle piekne. Jest nimi wielkie zainteresowanie ale wciaz to lekki rarytas, a za 2 lata to bedzie standard( tak mi sie wydaje) i tak warto :)

Opublikowano

Niestety, ale dojrzałych Neon Spot nie widziałem na live,

a w Internecie tez niema za dużo zdjęć.

Ciekawy jestem tej rybki ale w sumie nie wiem jak ona wygląda

jak się samice wybarwia i dorosną.

Cóż można sobie zrobić niespodziankę :P

Opublikowano

Jeśli liczysz na ładne samice to możesz poczuc niedosyt sa takie kremowo beżowe w sumie średniej urody od czasu do czasu czarnieją ale i wtedy sa nędzną imitacja samca. Za to samiec gdy jest dość wysoko w hierarchii lub ma przeciwnika we własnym stadzie wygląda bajecznie. Wybór należy do ciebie czy za przepięknego samca pogodzisz się z przeciętnymi samicami tak to już u elongatusów jest ;)

Opublikowano
tak wlasnie jesli cos sie ma na juz to niema takich emocji,

a jesli sie cos wyczeka i przychodzi na ten dzien ten wlasnie o to dzien :) to jest cos fantastycznego i jest i mala lekcja pokory :)

W takim razie polecam zakupy w sklepie http://www.cichlid.sklepna5.pl/ .

Spełnia Twoje kryteria z nawiązką - mają msobo na stanie i każą sobie czeka na wysyłkę pewnie ze dwa razy dłużej niż to było umówione :)

Polecam ;)

Opublikowano

nie o to chodzi... co innego oczekiwac a co innego byc olewanym (niewiem niekupowalem w tym sklepie)

Mam prosbe jesli ktos ma neon spot dojrzale prosil bym o kilka zdjec (najlepiej samice) z gory dziekuje

Opublikowano

Harisimi nie chodzi mi o piękne samice, bo uważam ze takie już mam tzn. red red i demasoni :) ,

szukałem czegoś ciekawego na kolejny gatunek,

ale grubo się zastanawiam czy na tym, co mam nie przestać

Opublikowano

To ile Ty już w końcu masz tych gatunków na dzień dzisiejszy? 4? jak tak, to mi się wydaje, że jest ok. 5 gatunek będzie taki na upchanie. Da radę, ale już w małych haremach.

Opublikowano

Słusznie :wink: tak będzie ok, poczekasz na Msobo i zobaczysz, jak się to w akwa ułoży. Możesz pomyśleć o dodatkowych samcach (więcej, niż jednym z gatunku). Oczywiście nie z każdego gatunku, bo 8 samców w takim zbiorniku, to stanowczo za dużo.

Opublikowano

Po co Ci estherae OB i red red? Jak się zaczną rozmnażać, to wyjdzie jakieś niewiadomo co. Już lepiej skupić się raczej na jednym...