crav Opublikowano 12 Lutego 2008 #1 Opublikowano 12 Lutego 2008 witam, zmieniam baniak na 450L (tzn 150x50x60) chialbym teraz miec : acei, demasoni, maingano, red-redy, estherae OB. co o tym sadzicie i jakie macie propozycje ?
sision Opublikowano 12 Lutego 2008 #2 Opublikowano 12 Lutego 2008 Jeśli 5 gatunków, to zrezygnowałbym z Acei. Jest jedną z większych ryb i będzie wtedy ciasno. Sam mam w takich wymiarach 5 gatunków i skłaniałbym się ku 4
crav Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor #3 Opublikowano 12 Lutego 2008 z tego powodu chcialem je bo sa duze i malo agresywne ,a nigdy nie mialem duzych ryb... czytalem (nie duzo), ze plywaja raczej dosc wysoko i raczej bym zrezygnowal z estherae OB ale i tego nie jestem pewny
sision Opublikowano 12 Lutego 2008 #4 Opublikowano 12 Lutego 2008 Co do Acei, to proponuję zasięgnąć rady yaro, On ma te ryby i będzie dobrze wiedział, jak się zachowuję. Na pewno Ci pomoże
crav Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor #5 Opublikowano 13 Lutego 2008 Po weekendzie wpuszcze wszystkie... zobaczymy co sie bedzie dzialo i bede co jakis czas zdawal relacje jak sie sparwy maja. Moze to pomoze komus w podobnej sytuacji pozdrawiam
makok Opublikowano 13 Lutego 2008 #6 Opublikowano 13 Lutego 2008 a estherae red-red nie będą się krzyżowały z OB? takie pytanie...
harisimi Opublikowano 13 Lutego 2008 #7 Opublikowano 13 Lutego 2008 ano będzie teraz pytanie co Zbigniew zrobi z potomstwem ... jak dla mnie 5 gatunków jest OK, jednak red redów i Ob nie trzymałbym w tym samym baniaku.
sision Opublikowano 13 Lutego 2008 #8 Opublikowano 13 Lutego 2008 O kurczę :shock: nie zauważyłem tego :oops: ale dałem ciała :? Zbychu, przepraszam
crav Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor #9 Opublikowano 13 Lutego 2008 no wlasnie o to chodzi czy juz ktos to robil... nigdy tak jeszcze nie laczylem a pare dni do namyslu mam ale czas szybko leci a weekendy jeszcze szybciej wiec radzicie nie probowac ich laczyc hmmm i tak chyba zrobie. Tak bedzie humanitarnie a potomstwa nieodlawiam juz od dwana bo poprostu nie mam co z nim zrobic, a to juz niejest tak humanitarne...
crav Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor #10 Opublikowano 13 Lutego 2008 moge tylko z OB zrezygnowac ale co teraz na 5 gat ? sision wporzadku to niejest powod do obrazy ,a w pokute znjadziesz mi 5 gatunek
Rekomendowane odpowiedzi