crav Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor #21 Opublikowano 14 Lutego 2008 demasoni, maingano, red-redy to mam i tego nie zminie, a chce wiecej.Z ob moge zrezygnowac na neon spot...
sision Opublikowano 14 Lutego 2008 #22 Opublikowano 14 Lutego 2008 No to do tego daj Elongatusy Neon Spot i gra gitara, 4 gatunki w takim zbiorniku to dobry wybór A i rybom będzie żyło się lepiej
crav Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor #23 Opublikowano 15 Lutego 2008 tak zrobie a jak mi bedzie malo to dokupie haremik red red pozdrawiam
crav Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor #24 Opublikowano 16 Lutego 2008 Do jakiej wielkosci dorastaja neon spot ? dobrze mysle ze okolo 12cm ?
harisimi Opublikowano 17 Lutego 2008 #25 Opublikowano 17 Lutego 2008 To oczywiście zależy od konkretnego zbiornika przede wszystkim jakości zawartej w nim wody, jakości ryb oraz diety. Zgodnie z Ad-em Koningsem są to ryby które w jeziorze dorastają do 10 cm w przypadku samca. Osobiście widziałem większe więc tradycyjnie w akwa będą to ryby większe. Spokojnie możesz zakładać że samce dorosną ci do długości 12 cm samice około 10 cm.
crav Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor #26 Opublikowano 18 Lutego 2008 dzieki za informacje ale wciaz mnie meczy czy dorzucajac do tego skladu acei przesadzil bym?
crav Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor #27 Opublikowano 20 Lutego 2008 dokupilem acei i hongi czyli mam teraz: -Maylandia estherae (red red) -Melanochromis cyaneorhabdos (maingano) -Pseudotropheus demasoni -Pseudotropheus acei -Labidochromis sp. hongi zobaczymy jak to bedzie...
crav Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor #28 Opublikowano 27 Lutego 2008 witam ponownie, niestety poprzednie decyzje byly nieudane tzn acei i hongi odlowilem poniewaz ryb bylo wg mnie za duzo... a i kolory niebyly tak jak bym chcial. Teraz mysle nad Pseudotropheus msobo lub Pseudotropheus saulosi.Musze byc ostrozniejszy w podejmowaniu decyzji wiec tu moje pytanie co o tym sadzicie ? czy saulosi moga byc z demansoni ? a mam tak jak wczesniej pisalem tzn : Melanochromis cyaneorhabdos 'maingano' 1+4 szt Maylandia estherae red red 4 szt Pseudotropheus demasoni 1+4 szt
sision Opublikowano 27 Lutego 2008 #29 Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja bym Saulosi do tej obsady nie wpuścił. Miały by ciężkie życie. Prędzej podane przez Ciebie Msobo.
crav Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor #30 Opublikowano 27 Lutego 2008 predzej...tzn ,ze mialbys tez inny pomysl tak ? jestem otawrty na poropozycje po to tu pisze moze cos ciekawego padnie o czym niemyslalem np harisimi proponowal elongatusy i na inernecie ciekawie nawet wygladaja a juz w akwarium mnie niepasuje ( wiadomo kwestia gustu) wiec prosze o prozocyjce sugestie i sprostowania moich pomyslow
Rekomendowane odpowiedzi