Bezprym Opublikowano 6 Lutego 2018 #41 Opublikowano 6 Lutego 2018 Możesz spróbować z 3 gatunkami. W takim przypadku najlepiej dać 2 terytorialne gatunki i jeden nieterytorialny. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
pozner Opublikowano 6 Lutego 2018 #42 Opublikowano 6 Lutego 2018 Jeśli chcesz spróbować z trzema gatunkami, to idź w te mniejsze. Msobo do takich nie należy, abstrachując od tego, że to trudny gatunek. Zamiast niego może rozważ Pseudotropheus interruptus. Do tego Labidochromis chisumulae i Labidochromis sp. mbamba. Tu na diecie może trochę ucierpieć interruptus, bo dieta powinna być bardziej mięsna, ale też nie będzie tragedii. No i kolorystycznie będzie fajnie. Samice mphangi nie należą do najładniejszych.
Bezprym Opublikowano 7 Lutego 2018 #43 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zamiast Msobo możesz też dać Metriaclimę koningsi (membe deep)Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
hilux Opublikowano 7 Lutego 2018 #44 Opublikowano 7 Lutego 2018 10 hours ago, pozner said: Samice mphangi nie należą do najładniejszych. To prawda ale wynagradzają to ciekawym do obserwacji zachowaniem. Ze wszystkich ryb z mojej trzy (i pół) gatunkowej 240L to samiczki Mphangi są najsprytniejsze. Jak już się człowiek napatrzy na kolorowe samce to oczy same latają za małymi śledziami, których wszedzie pełno.
radecki Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor #45 Opublikowano 7 Lutego 2018 59 minut temu, hilux napisał: To prawda ale wynagradzają to ciekawym do obserwacji zachowaniem. Ze wszystkich ryb z mojej trzy (i pół) gatunkowej 240L to samiczki Mphangi są najsprytniejsze. Jak już się człowiek napatrzy na kolorowe samce to oczy same latają za małymi śledziami, których wszedzie pełno. A jaka jest u Ciebie obsada?
hilux Opublikowano 7 Lutego 2018 #46 Opublikowano 7 Lutego 2018 @radeckijak w podpisie. 5x Hara, 4x Interruptus, 8x Mphanga i 2x Saulosi.
radecki Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor #47 Opublikowano 7 Lutego 2018 Godzinę temu, hilux napisał: @radeckijak w podpisie. 5x Hara, 4x Interruptus, 8x Mphanga i 2x Saulosi. Masz może zdjęcia/filmy jak to u Ciebie wygląda?
hilux Opublikowano 7 Lutego 2018 #48 Opublikowano 7 Lutego 2018 Nie mam nic swiezego, postaram się cos zrobic jak wroce do domu.
hilux Opublikowano 8 Lutego 2018 #49 Opublikowano 8 Lutego 2018 Operator kamery ze mnie zaden ale jakiestam pojecie filmik daje. Udalo się zlapac malucha Hary, który się uchowal w dziurze miedzy skalami. IMG_0722.MOV
Robson79 Opublikowano 8 Lutego 2018 #50 Opublikowano 8 Lutego 2018 43 minuty temu, hilux napisał: Operator kamery ze mnie zaden ale jakiestam pojecie filmik daje. Udalo się zlapac malucha Hary, który się uchowal w dziurze miedzy skalami. IMG_0722.MOV Ciemność widzę... ?
Rekomendowane odpowiedzi