Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, RavenPl napisał:

Witam.Nie owijajac w bawelne.Jestem z Przemyśla(podkarpacie) mam w Toruniu Fossorochromis 3+5 do odebrania ryby maja ok 15-17 cm.Podroz okolo 8 godzin.Co dalej.Zastanawiam się i czytam caly dzien.Czy worki 25x50 beda dobre?Jedna ryba na 1 worek(podwojnie pakowane), co dalej z tlenem?Czy tabletki czy tlen medyczny?Prosze o pomoc.Moje akwarium bedzie się skladac tylko z tych ryb.Docelowo kupie dla nich wiekszy domek

...z tego postu wynika ,że Tobie ktoś wysyła. Chyba ,że źle zrozumiałem? A skoro Tobie to miejmy nadzieję ,że ten ktoś wie jak to zrobić.  Jeżeli to dr. Pawlak  to robił to tyle razy ,że możesz być spokojny. Jeżeli ktoś Tobie wysyła to poco  podpytujesz? Chyba ,że wysyłający nie wie jak to zrobić a Ty chcesz jemu to przekazać?

Opublikowano (edytowane)

Nie to nie Doktor wysyla.Dobrze zrozumiales.Osoba prywatna.Ostatnio po zakupie ryb na slasku i transporcie we wiaderkach na wlasna reke po 2 dniach mialem polowe ryb zywych dlatego zalezy mi aby zrobic to jak najlepiej się da.Fosso to cudowna ryba i za wszelka cene chce je miec.Znalazlem pana,który ma piekny dojrzaly uklad 3+5.Wiem wiem moje akwa 180x60 jest male ale wszystko na spokojnie.Potpytuje po to aby jak sprzedajacy zapakuje czy zrobil to dobrze,mowil ze już wysylal ryby wiec mu ufam.Wysylal on jednak tylko mlode ryby.A te "od biedy"na tabletkach dojada.Wiec tak zamowilem worki do przewozu ryb firmowe nie te od kapusty i tlen inhalacyjny 12l (ten w sprayu.Sprzedajacy zalatwi kartony,wylozy je od srodka styropianem,naleje 1/3 worka wody,wycisnie powietrze a wpusci te z inhalatora.Tak z nim ustalilem.

Edytowane przez RavenPl
  • Lubię to 1
Opublikowano
On 1/11/2018 at 8:30 PM, RavenPl said:

mam w Toruniu Fossorochromis 3+5 

Wg olx to one z Grudziądza są a nie z Torunia ale jako rodowity krzyżak popieram i szanuję poszerzanie granic. :D 

Rybki cudne, trzymam kciuki, żeby dojechały na miejsce bez problemów.  

• Dziękuję 1
Opublikowano

Hehe pisalem ze z Torunia aby nikt mnie nie uprzedzil;)

We wtorek bedziemy transportowac.Dzieluje wszystkim za rady.Bardzo skorzystalem.Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.Marze oby się wszystko udalo.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam konczac temat.Ryby jechaly ponad 12h poniewaz podroz się przeciagnela.Tak jak wczesniej pisalismy na tlenie inhalacyjnym w workach z okraglym dnem 60x25cm ulozone na plasko w workach 1/3 wody,pudelko nie styrobox a zwykly karton wylozony styropianem.Dojechaly w swietnej kondycji już nawet w pudelku przez folie się do siebie zalecaly.To co na filmiku to 5 min po wpuszczeniu.A na zdjeciu tlen inhalacyjny.Wiem wiem wielkosc akwarium nie powala ale itak przeniosly się z mniejszego.

IMG_20180126_070650.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.