Andrzej282 Opublikowano 9 Lutego 2018 #21 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam czy może mi ktoś dokładnie napisać jak to połączyć ze sobą i sterownikiem Romka 10 x led 10x RGB zasilacz 2 m przewodu do led 2 m przewodu do RGB sterownik Romka dziekuje
biznesgift Opublikowano 10 Lutego 2018 #22 Opublikowano 10 Lutego 2018 A czy masz zdjęcie sterownika?
KrisT Opublikowano 11 Lutego 2018 #23 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) masz zasilacz, moduły rgb oraz white do tego sterownik romka. Więc zasilacz na wejsciu "input" podłączasz przewód z wtyczką, wyjscie z zasilacza "output 12V" podpinasz pod małą kostkę sterownika LInie K1,K2,K3 jest tylko pod moduły RBG, K4 pod moduły white, plus z wszystkich modułów jest wspólny. tyle teorii, a w praktyce z zasilacza brązowy i niebieski to zasilanie 230V, gdzie niebieski powinien być zerem a brązowy kabelek do fazy... Czerwony i czarny zasilacza to zasilanie 12V które podłączasz pod sterownik gdzie czerwony to plus a czarny minus (do pewności sprawdz) to podpinasz pod małą kostkę sterownika Romka. do dużej wtyczki jak wyzej pisałem,wpinasz poszczególne kabelki z modułów, zasilanie "+" wpinasz wspólnie z led rgb (biały przewód), jak i led white (czerwony- jakby nie swieciło to musisz zamienić też na biały) Kabelki z led rgb o kolorach czerwony wpinasz do K1, zielony do K2, niebieski do K3, a pod K4 wpinasz biały przewód co Ci został z led white. Jeśli led white nie będzie swiecic to zamieniasz kabelki miejscami. ot i wsio. Edytowane 11 Lutego 2018 przez KrisT 1 1
Andrzej282 Opublikowano 11 Lutego 2018 #24 Opublikowano 11 Lutego 2018 Dzieki za odpowiedz. Tez tak myślałem ale nie chciałem podpinać w ciemno. Sterownik dojedzie do mnie najprawdopodobniej w poniedziałek i bede działał w temacie. Moduły już pod pokrywa czekają tylko na sterownik
biznesgift Opublikowano 11 Lutego 2018 #25 Opublikowano 11 Lutego 2018 https://sklep.palabras.pl/sterownik/28-leddimmerpro.html Pod tym linkiem masz na samym dole instrukcję użytkownika. Na wszelki wypadek
Rekomendowane odpowiedzi