Skocz do zawartości

Przygotowania do startu akwarium 540l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero co się przeprowadziłem i moja Luba musi się przyzwyczaić do tego widoku. Dla niej te 180cm to jak ocean :D
Folia pójdzie na boczną szybę tylko czekam na pomagierów. 
Proszę mi wierzyć bądź nie ale pierwsze gdy wrzucałem zdjęcia to powiedziałem jej:
"Zobaczysz, że pierwszy komentarz będzie w stylu że jest tyle miejsca a ja tylko takie akwarium postawiłem"
Spokojnie - niech oswoi się z tym i za 2-3 lata i zrobi się większe :)

Czy 3mm PCV spienione wystarczy pod kamienie?

Opublikowano

Uwierz mi, że oswoi się dużo szybciej i jeśli będziesz naprawdę chciał i finanse nie będą przeszkodą to większe może się zrobić prędzej niż się spodziewasz ;) u mnie był krzyk, że 300 litrów to olbrzym, a jak przyjechało szkło to nie zdążyłem zalać i już słyszałem, że rzeczywiście mogło być większe ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Grz3si3k91 napisał:

Dopiero co się przeprowadziłem i moja Luba musi się przyzwyczaić do tego widoku. Dla niej te 180cm to jak ocean :D
Folia pójdzie na boczną szybę tylko czekam na pomagierów. 
Proszę mi wierzyć bądź nie ale pierwsze gdy wrzucałem zdjęcia to powiedziałem jej:
"Zobaczysz, że pierwszy komentarz będzie w stylu że jest tyle miejsca a ja tylko takie akwarium postawiłem"
Spokojnie - niech oswoi się z tym i za 2-3 lata i zrobi się większe :)

Czy 3mm PCV spienione wystarczy pod kamienie?

pod kamienie starczy 3mm PCV

Opublikowano

Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
Wracam z kolejnym pytaniem a mianowicie...
Mam zamiar dać spienione pcv 3mm pod kamienie. Czy między spienione pcv a szkło dać jeszcze jakąś mate czy to zbędne?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam, oczywiście potanienie do wszystkich tylko wcześniej w sprawie filtracji głównie z tymi dwoma Panami się konsultowałem. 

Wydaje mi się, ze przy dwóch filtrach zawsze w razie awarii jednego można pare dni popracować na drugim, przełożyć biologię do tego co miał za zadanie czyścić i spokojnie można czekać aż przyjdzie zamiennik