Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sprawy sexu wymknęły się spod kontroli . 4 dorosłe i 50 młodych saulosi.

PS. Przepraszam za jakość filmu.

DSCF3876.JPG

Edytowane przez suricade
  • Lubię to 1
Opublikowano
18 minut temu, Pumba napisał:

Nie chcesz kilka sprzedac ? :D

Nie chcę ale muszę.

18 minut temu, eljot napisał:

Tyle przeżyło w głównym zbiorniku ?

Nie, to przerzut z kotnika.

Opublikowano (edytowane)

Daj spokój , nie mam czasu i warunków na hodowlę. Chciałam uzupełnić obsadę a wyszło jak widać. 

PS. Ponieważ dostaję zapytania na PW o małe, informuję, że nie mam możliwości wysyłki. Post nie jest też ogłoszeniem. po prostu wrzuciłam informację. Mam wiele ciekawych obserwacji na temat zachwania się saulosi w stadzie i biednego samca , który został bez dorosłych kolegów.

Edytowane przez suricade
Opublikowano
Godzinę temu, suricade napisał:

Daj spokój , nie mam czasu i warunków na hodowlę. Chciałam uzupełnić obsadę a wyszło jak widać. 

PS. Ponieważ dostaję zapytania na PW o małe, informuję, że nie mam możliwości wysyłki. Post nie jest też ogłoszeniem. po prostu wrzuciłam informację. Mam wiele ciekawych obserwacji na temat zachwania się saulosi w stadzie i biednego samca , który został bez dorosłych kolegów.

Czekam na opis, takie informacje to rzadkość.

Opublikowano

Tak wskrócie ( jestem w pracy) samiec po zabraniu 2 kolegów totalnie zmarkotniał , potrafi pływać góra dół przy szybie. Pozaleca się do swoich pań ( kolory ma znacznie gorsze niż poprzednio) i tyle. Zarówno dorosłe jak młode w takim stadzie jedzą mniej łapczywie - woda się "nie gotuje". Młode na początku pływały tylko ławicą przeważnie w dolnych partiach zbiornika. Teraz kilku pretendentów do tronu obrało sobie rewirki  i zawzięcie ich pilnują. Przy większych przepychankach wśród dorosłych ławica młodch się rozprasza - wygląda to tak jak na filmach z morza. Ciekawe, że się nie pasą poprzednio dokładałam 4 młode ( jak się okazalo same samce) to zachowana ryb był zupełnie inne.

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1