Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie z kotnika łapałam na butelkę. W dużym wyciągam moduły spuszczam cześć wody i łapię po kolei. Część zostanie już mam swoje typy .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
12 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

...i to jest to. Żadne sztuczne światło nie jest w stanie oddać prawdziwego ubarwienia ryb.

EEE tam - jakieś takie te ryby mało kolorowe:lol: o widzisz - dokładnie to samo miałem z tymi diodami FSA :D- rura Power Glo to jest to.:D

Ja nie widzę tam u Agnieszki żadnego przerybienia.

W moim przekonaniu o pojęciu przerybienia decydują każde z osobna albo i razem:

1/  względy estetyczne jak ryb jest tyle że ich natłok nie pozwala obserwować pojedynczych osobników - coś jak lecące stado szpaków  na czereśnie

2/ względy hodowlane czyli gdy z braku miejsca na rewiry ryby się wzajemnie okaleczają lub nawet zabijają na śmierć lub karłowacieją.

3/ względy parametrów wody gdy z ilości g... i amoniaku nie jesteśmy w stanie  utrzymać NO2 i NO3 w granicach nieszkodliwości dla podopiecznych a wymiany co tygodniowe wody dochodzą do 100%.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki Henryku. Chwilowo sytuacja jest opanowana i stabilna. Ale w jak w miarę wzrostu młodych trzeba je będzie przenosić. Już ubyło 13 a zupełnie tego nie widać. Tak na marginesie gdyby nie wyjmowane moduły łapanie tego towarzystwa byłoby wręcz niemożliwe. Z dorosłymi jest łatwiej.