Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hongi raczej bym Ci nie polecał do takiej obsady, niezgodność żywieniowa, a te ryby są bardzo wrażliwe i wybredne i mogło by się to dla nich źle skończyć, lepiej zostań przy red-blue :wink:

Opublikowano

Flavusa i afre(F1) juz nawet wstepnie zamówiłem w www.cichlid.sklepna5.pl , obiecali ,ze od razu wysla z podzialem jak sobie zazyczylem czyli odpowiednio 1+4 i 2+6 .

Pozycji 1 i 4 musze poszukac gdzies indziej bo nie maja , chyba ,ze padnie na hongi to maja (F2) .

Może troszkę OT

Napisz jak Ci poszło kupowanie w tym sklepie :twisted:

Opublikowano

Może troszkę OT

Napisz jak Ci poszło kupowanie w tym sklepie :twisted:

Mam nadzieje ,ze opisze to za 3-4 tygodnie a nie za 2-3 miesiace...

Trzymaj kciuki :)

Opublikowano

Jestem juz umowiony na wysylke na konkretny dzien (20.02- akurat mi pasuje bo bede wtedy w solicy) - teraz juz tylko czekam ktorym pociagiem przyjada. Wiec moze nie bedzie tak źle jak to wyglądało z informacji na forum .

Oby...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

20.02 - dostawy brak , bo .... w zasadzie nie wiem dlaczego :) Cos tam jakies info do mnie dotarło , ze nie ma rannego polączenia ( a miało by , potem sprawdziłem i było ) i dostałem propozycje by czekac w stolicy na dworcu centralnym od 13.00 do 21.45 ....

Umawiamy się więc wstepnie na niedzielny pociąg do Białegostoku bo mąż właścicielki sklepu bedzie w Poznaniu to wyśle o 5.00 . Pociąg miał dojechac o 11.47 . 10.10 SMS ,ze mąż nie zdążył . Dobrze ,że jeszcze nie wyjechałem (75km w jedną stronę).

Teraz jestem umówiony na 09.03.2008r i oby mąż zdążył ....

P.S. mają by jakiś gratisy tylko pytanie po co .... ?? Raczej mi nie zrekompensują czekania. Ale jak tak będą zwlekac z wysyłką to może zdążymy już w firmie założy zbiornik i nie będę musiał ich u siebie przechowywa miesiąca czy dwóch :)

Ech... życie ;)

Tego samego dnia (20.02) odebrałem rybki ze sklepmalawi.pl i jak zwykle w porządku moze poza tym , że były tak małe ,że 5 wpłynęło za tło i juz tam zostały :( i z układu 4+5 ( zamawiałem 3+6 - ale o tym jak to sklepy dzielą rybki w przypadku wyraźnych rożnic juz gdzieś było pisane ) został mi układ..... 3+1... Ręce mi opadły ;(

Opublikowano

Oj, masz cierpliwość Neno. Mnie już by ....... no, wiadomo. Takie posty powinny tylko upewniać innych, aby w takim sklepie jakichkolwiek zakupów nie robić, przecież to są jaja w biały dzień :evil:

a co do małych ryb, tar też miałem podobną sytuację. Dlatego od tamtej pory jestem zabezpieczony w kotnik - w razie, gdyby ryby były za małe, najpierw trafiają do kotnika. Polecam :wink:

Opublikowano

Tez mam kotnik ale chyba wlasnie zlenistwa nie chialo mi sie tam ich wpuszczac :( Poza tym w kotniku plywaja wieksze sztuki niz demasoni w moim akwa i dlatego chyba zrobiłem jak zrobiłem . Demasonkom jakos nie przychodzily takie pomysly na zabawy jak maylandii OB :(

Opublikowano

Taki nasz urok, że człowiek uczy się na własnych błędach. Szkoda maluszków, ale na przyszłość będziesz wiedział, co robić. N?a pocieszenie powiem Ci, że nie jesteś sam :wink:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No więc wyszło tak , ze mamy w biurze juz 3 gatunki z czego dwa wiem w jakim są/będa układzie :

1. Pseudotropheus elongatus chewere 1 + 5

2. Labeotropheus Trewavasae 'Thumbi West' 1+3

3. Maylandia Red Blue 8szt maluchów

I teraz pytanie czy mozna by tam jeszcze wcinąc po jednym samcu ( oczywiście z samicami ) Flavusa i Afrę cobue , zakładajac , ze Red Blue zostanie u nas tylko jeden samiec ?