Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgadzam się z Zabirem. Coraz więcej chętnych na ściśle tematyczne periodyki (widać chyba po kioskach, coraz węższa tematyka - jeśli ktoś wydaje to chyba jest popyt..)

jak wspominałem w innym wątku - fajnie, że w NA drukowane są artykuły o Malawi ale...dla mnie reszta gazety jest po prostu nudna.. co innego periodyk poświęcony w całości tej tematyce (vide Tanganika) - chętnych chyba nie będzie brakowało a szczerze - ostatnio wsród moich znajomych istny wysyp nawróconych akwarystów! ostatnio 2ch udało mi się przekonać na malawi .. wiec.. :) do dzieła?!:)

Opublikowano

Na wstępie odpowiedzi - w kalkulacji zapomniałem podać objętości - liczona na ok 40 stron (mea culpa).

Z kolei:

LENEK - czytaj najpierw wcześniejsze w temacie i nie powtarzaj tematu. Taka propozycja już była, odpowiedź na nią z resztą już też.

Pytatnie kol. YARO (ad. stowarzyszenia) pozostawiam bez komentarza.

Ostatni pomysł który w tym temacie mi się nasunął to rozszerzenie współpracy np. z NA i wydanie insertu, który mógłby pójść w ich kolportażu, to mógłby być dobry temat na początek - jednak wymaga to wcześniejszych rozmów i uzgodnień.

Niestety obawiam się tylko, że znowu znajdzie się niewielu chętnych na zakup potencjalnego periodyku "MALAWI" i temat zginie zanim się rozkręci, nie wspominając o jednak dużym zapotrzebowaniu na teksty do takiej gazetki.

Opublikowano

Ja nie rozumiem co niektorych, jest dobrze to mowia ze jest zle, a jak jest zle to mowia ze jest tragicznie, a zawsze powinno byc dobrze i do tego darzyc.

Jak wyjdziemy z zalozenia ze to nie ma sensu to pewnie sensu miec nie bedzie i sie nie uda.

Nie chodzi o to by jutro napisac kilka tekstow i wydac kilka kartek papieru za tydzien,

Ta rozmowa jest tak naprawde wstepem do jakis scislejszych planow.

Chcialbym wiedziec tak naprawde czym zajmuja sie w klubie osoby za niego odpowiedzialne tzn. prezes i cala rada, rozumiem ze oni sami tego nie zoorganizuja. bo ich poczynania sa zwiazane z pasja a nie praca, ale nawet jak juz napisal ktorys z moich przedmowcow sprobowac porozumiec sie z "NA" na wydawanie insertu,a nawet bym poszedl dalej i np wydawanie kwartalnie dodatku, ktory w pozniejszej formie moglby stac sie "niezaleznym" kwartalnikiem naprzyklad

Opublikowano

Wiecie wszystko fajnie itd itp bo się zrobi bo to nie problem

... jak co niektórzy wiedzą współpracujemy z NA z którym kontak z ramienia klubu ma Harisimi a ja mu troche pomagam i .... mamy problem ... bo mamy material dla NA tylko na następne dwa numery a na numer potrzeba po jednym artykule .... obecnie sami niewiemy czy uda się tą współprace utrzymac na dotychczasowym ciagłym poziomie bo od ponad półtora roku co miesiąc coś sygnowane KM w NA było ale czy bedzie ??? nie wiem .... wiec jaki cudem jak jest problem z jednym artykułem na miesiąc do NA mamy miec materiał do własnej gazety

piszecie o insercie - aby oni na to poszli to musimy im cos w zamian dac aby nie było to pełne koszty bo taki inset to tez kosztuje kupe kasy a narazie nie mamy za bardzo co im dać

post zaleoty jest bardzo trafny

piszecie o magazynie tangańskim, tak ale za nim stoja sponsorzy z kasą tak jak i o tym zaelota wspomniał

Opublikowano
natomiast oprócz artykułów należało by pomyśleć o tym że KM jako organizacja non profit nie mogła by tego wydawać, dystrybuować a tym bardziej czerpać jakichkolwiek korzyści finansowych.

Chyba że staniemy się stowarzyszeniem .

yaro tu byśmy musieli być stowarzyszeniem rejestrowym aby czerpac korzyści ... obecnie jako stowarzyszenie zwykłe tak jak napisałeś non profit korzyści czerpac nie mozemy -choć stowarzyszeniem jesteśmy

Opublikowano

Przy okazji tego tematu i wspomnianymi problemami z artykułami do NA to jak sa chetni do napisania takiego tekstu - nie musi to być konkretne omówienie jakiegos gatunku - ale choćby wspomniane przez romkajagodę opis budowy tła lub coś bardziej ogólnego - to proszę o kontakt mariusz@hotel-nautilus.pl

myślę że takie okołoakwarystyczne teksty tez NA by wydrukowało a nawet jak byłby problem to zawsze mogą zasilić zasoby serwisu

Opublikowano

Króciutko:

- MT - naprawdę fajne i kupuję nie tylko dlatego że sam mam również tangę, kupowałbym i bez tego; kibicuję kolegom/koleżankom zza miedzy; znaczy to dla mnie tyle, że i periodyk o malawi miałby pewnie duże szanse (oczywiście nie za często - bo takie coś to kupowaliby tylko pasjonaci),

- artykuły w NT są rewelacyjne Panowie - pełen szacunek; zresztą większość artykułów w tym miesięczniku też uważam za ciekawe - dla mnie NT ogólnie trzyma poziom,

- jak wynika z powyższego jestem w pełni za jakąkolwiek formułą publikacji o malawi i będę to kupował gdziekolwiek to będzie; sam przynajmniej narazie nic nie napiszę - świeżynka jestem i raczej sam łaknę niż mam się czym dzielić... :)

Opublikowano

O Bloat może coś być? bo ostatnio się przymierzam do artikla o tej chorobie, sposobie leczenia itd. Jak się na takie artykuły zapatrujecie?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.