Deadi Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor #31 Opublikowano 4 Lipca 2017 Przecieka na tym aparacie co się go obraca.
eljot Opublikowano 4 Lipca 2017 #32 Opublikowano 4 Lipca 2017 Jak to nowy filtr reklamuj, jak używka to przesmaruj wazeliną tą głowicę (tam są dwa oringi) https://fera.pl/aquael-zespol-ster-unimax-150-250-nowy-typ.html Wymień też wirnik (nie majątek ) bo możliwe że wytarty (powinien hałasować ale ?) https://fera.pl/aquael-wirnik-do-filtra-unimax-150-250.html
Deadi Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor #33 Opublikowano 4 Lipca 2017 Wiem już wszystko! Wyjąłem dziada i przetestowałem w wiadrze. Przecieka tutaj: Jest to część nieruchoma, jakieś sugestie? W wiadrze z kablami 40cm tak samo słabo sika.
eljot Opublikowano 4 Lipca 2017 #34 Opublikowano 4 Lipca 2017 Przecieka ci zapewne na oringach a w tym miejscu po prostu wypływa woda (pod spodem jest pusta przestrzeń).
Deadi Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor #35 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zaglądałem już tam pod ten biały plastik i pod nim nie ma żadnego uszczelnienia. Pytanie teraz brzmi skąd tam się bierze woda i dlaczego jest tak słaby przepływ. Dzisiaj jeszcze zrobię test na pustym kuble i zobaczę jak sika. Nowe uszczelki kosztują 40zl, za podobne pieniądze kupię cyrkulator, a tego dziada schowam do szafy, bo w baniaku (300l) i tak mam jeszcze dwa kubełki (Unimax700 i Eheim 2213), więc raczej filtracji nie powinno brakować, bardziej właśnie ruchu wody.
eljot Opublikowano 5 Lipca 2017 #36 Opublikowano 5 Lipca 2017 5 godzin temu, Deadi napisał: Zaglądałem już tam pod ten biały plastik i pod nim nie ma żadnego uszczelnienia. Bo uszczelnienie masz na głowicy i jak tam nie trzyma to woda zbiera się pod tym plastikiem.
krystiann Opublikowano 5 Lipca 2017 #37 Opublikowano 5 Lipca 2017 też tak myślę ,nie ma co kombinować trzeba kupić nową uszczelkę, to jest ta większa prosta wymianie a woda zawszę płynie do dołu dlatego wizualnie przenosi wyciek się nizej
Deadi Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor #38 Opublikowano 5 Lipca 2017 Rozebrałem dziada, przeczyściłem miejsce gdzie jest oring na wejściu do pompy, zamontowałem i sika 600l/h i nie przecieka Na razie test w misce, zobaczymy jak będzie za kilka dni
eljot Opublikowano 5 Lipca 2017 #39 Opublikowano 5 Lipca 2017 No nie mówiłem , nasmarowałeś wazeliną?
mareckee Opublikowano 5 Lipca 2017 #40 Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Deadi napisał: nie przecieka No widzisz. Tu masz dowód na kilka rzeczy: - nie ma się od razu wkurzać i wyrzucać chwilowo niesprawne przyrządy które nie kosztują parę groszy - ludziska na tym forum zawsze śpieszą z pomocą - cierpliwość cnotą akwarysty - tego osobiście uczyłem się przez kilka miesięcy na forum i przy obserwacji akwarium Edytowane 5 Lipca 2017 przez mareckee
Rekomendowane odpowiedzi