Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem już wszystko!
Wyjąłem dziada i przetestowałem w wiadrze. Przecieka tutaj:
Jest to część nieruchoma, jakieś sugestie? :D W wiadrze z kablami 40cm tak samo słabo sika.

unimax250_trzmiel.jpg

Opublikowano

Zaglądałem już tam pod ten biały plastik i pod nim nie ma żadnego uszczelnienia. Pytanie teraz brzmi skąd tam się bierze woda i dlaczego jest tak słaby przepływ. Dzisiaj jeszcze zrobię test na pustym kuble i zobaczę jak sika.

Nowe uszczelki kosztują 40zl, za podobne pieniądze kupię cyrkulator, a tego dziada schowam do szafy, bo w baniaku (300l) i tak mam jeszcze dwa kubełki (Unimax700 i Eheim 2213), więc raczej filtracji nie powinno brakować, bardziej właśnie ruchu wody. 

Opublikowano
5 godzin temu, Deadi napisał:

Zaglądałem już tam pod ten biały plastik i pod nim nie ma żadnego uszczelnienia.

Bo uszczelnienie masz na głowicy i jak tam nie trzyma to woda zbiera się pod tym plastikiem.

Opublikowano

też tak myślę ,nie ma co kombinować trzeba kupić nową uszczelkę, to jest ta większa prosta  wymianie a woda zawszę płynie do dołu dlatego wizualnie przenosi wyciek się nizej

Opublikowano

Rozebrałem dziada, przeczyściłem miejsce gdzie jest oring na wejściu do pompy, zamontowałem i sika 600l/h i nie przecieka :D
Na razie test w misce, zobaczymy jak będzie za kilka dni ;)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Deadi napisał:

nie przecieka

No widzisz. Tu masz dowód na kilka rzeczy:

- nie ma się od razu wkurzać i wyrzucać chwilowo niesprawne przyrządy które nie kosztują parę groszy

- ludziska na tym forum zawsze śpieszą z pomocą

- cierpliwość cnotą akwarysty - tego osobiście uczyłem się przez kilka miesięcy na forum i przy obserwacji akwarium

Edytowane przez mareckee