Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dokładnie - nie mają , ale ich rozumiem - przeciez to nie chlebek co piecze sie codzinnie .

Próbowałem coś załatwi w Tan-Malu lae maja taka strone internetową , ze niech ich .... jesli maja takie same ryby .

Nic mi sie nie otwiera , nawet kontaktu odczytac sie nie da . Na szczescie na e-maila odpowiedzieli w miare szybko i rybek tez nie ma tylko na zamowienie za 36zł/szt. (F1) .

Jak juz cos jest to drogo ;D

Opublikowano

samce msobo -- doroslego wybarwionego oraz mlodego wybarwiajacego sie mialbym chyba na stanie... mysle nad likwidacja zbiornika wiec w razie co daj znac jesli nie uda Ci sie znalezc...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ciekawi mnie rowniez jak Wy kupujecie/kupywaliscie swoje obsady . Czy warto zadac sobie troszke trudu i kupic ryby np w 3 roznych miejscach po 4szt czy raczej wszystko u jednego człowieka ? Pisze oczywiscie o jednym gatunku - tak by geny choc troszke pomieszac . Z drugiej strony pewnie sprzedawcy w okolicznych miastach i tak maja te ryby od jednego hodowcy (miasta oddalone od siebie o ok. 70-120km) bo jak wpadam do zoologicznego to od dwóch miesiecy widze te same gatunki w tych sklepach :)

Mnie również bardzo ciekawi kwestia poruszona przez autora wątku. Jakoś to chyba umknęło w ferworze walki, znaczy w ferworze wybierania obsady,;)

Mieszkam na Śląsku więc sklepów z rybkami jest od groma. Czy jest sens jeździć po nich i kupować po kilka sztuk, czy pójść po najmniejszej lini oporu i kupić wszystki ryby w jednym miejscu - tam gdzie najpewniej, lub tam gdzie najtaniej.

Opublikowano

1. Maylandia e. senga 2+6

2. Melanochromis auratus 2+6

3.Ps. Demasoni 3+9

4. Maylandia sp. msobo magunga 2+6

U mnie wyszło tak, ze wiekszosc obsady bedzie pochodziła od dwoch lub trzech dostawców.

Obsada zamówiina wiec pewnie ostateczna :

1. Maylandia e. OB 3+6

2. Melanochromis auratus 1+4

3. Ps. Demasoni 3+9

4. Maylandia sp. msobo magunga 2+6

5. Labeotropheus traversa 2+3

39 ryb w 550l chyba nie bedzie przesadą.

Opublikowano

Nie nastawiam się na hodowlę rybek na handel, po prostu nie chciałbym produkować jakiś nadpsutych genetycznie mutantów. Zdaje się, że i tak pojeżdżę sobie po okolicy więc może być i tak, że będe kupował w różnych sklepach.

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam