nazar1703 Opublikowano 23 Marca 2017 #1 Opublikowano 23 Marca 2017 Witam potrzebuje wszej pomocy a mianowicie padają mi rybki padły 3 sztuki przez około 3 tygodnie Żadnych objawów nie widać. Rybki sobie pływają jak zawsze a ostatnio po nocy widzę ze jedna jest osowiała i padła niestety powtórzyło to się już trzy razy zbiornik 300l filtracja narurowa 2 korpusy owatolina 2 korpusy matrix plus grys koralowy jeden żywica puroliteA520e obsada Labidochromis Hongi Super Red Cynotilapia afra hara gallireya reef Labidochromis caeruleus Pseudotropheus saulosi Metriaclima estherae -RED RE Podmiany dosyć skromne do 20% raz na 2 tygodnie karminie do 2 razy dziennie max pokarm typowo dla Malawi parametry wody NO2-0,025 ppm NO3-10-15 ppm
Stepn Opublikowano 23 Marca 2017 #2 Opublikowano 23 Marca 2017 Wrzuć jakieś foto ryb i ogólne akwarium.
spiochu Opublikowano 23 Marca 2017 #4 Opublikowano 23 Marca 2017 Jeśli to jest tak, że co kilka dni masz trupka to był stawiał na agresora.Czy któraś ryba jest widocznie większa lub agresywniejsza od innych? Wysłane z telefonu
Mortis Opublikowano 23 Marca 2017 #5 Opublikowano 23 Marca 2017 Stawiam na Hongi jako agresora, ewentualnie coś z pokarmami nie tak. Potrzebna jest mi wiedzą, jakie ryby padły i dokładnie jaki pokarm jest podawany.
deccorativo Opublikowano 24 Marca 2017 #6 Opublikowano 24 Marca 2017 no i na łapce ile jednorazowo sypiesz i jak często który podajesz.
marcin1ja1 Opublikowano 24 Marca 2017 #7 Opublikowano 24 Marca 2017 11 godzin temu, Mortis napisał: Stawiam na Hongi jako agresora, ewentualnie coś z pokarmami nie tak. Potrzebna jest mi wiedzą, jakie ryby padły i dokładnie jaki pokarm jest podawany. Również uważam, że w jego obsadzie największym agresorem może być samiec Hongi. Tak to już bywa, że w Malawi największymi agresorami są pyśki typowo roślinożerne. BTW dlatego nigdy nie zostanę wegetarianinem
eljot Opublikowano 24 Marca 2017 #8 Opublikowano 24 Marca 2017 Godzinę temu, marcin1ja1 napisał: Również uważam, że w jego obsadzie największym agresorem może być samiec Hongi. Tak to już bywa, że w Malawi największymi agresorami są pyśki typowo roślinożerne. BTW dlatego nigdy nie zostanę wegetarianinem Poniekąd jest to zrozumiałe, roślinożercy pilnują swoich pól uprawnych aby konkurencja nie kradła ich zbiorów
egon44 Opublikowano 24 Marca 2017 #9 Opublikowano 24 Marca 2017 18 godzin temu, nazar1703 napisał: obsada Labidochromis Hongi Super Red Cynotilapia afra hara gallireya reef Labidochromis caeruleus Pseudotropheus saulosi Metriaclima estherae -RED RE Swoją drogą 5 gatunków w 300l (podejrzewam standardowe 120x50x50) to nic dziwnego że ryby się wybijają... Sorki za OT. 1
nazar1703 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor #10 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Dziki za podpowiedzi A wygląda to tak pierwsza ryba miesiąc temu a następne dwie w odstępie tygodniowym Pierwsza Labidochromis Hongi Super Red ,potem Metriaclima estherae -RED RE i ostatnia to Cynotilapia afra hara gallireya reef Karmie pokarmami z firmy Tropical może nie jakieś super drogie ale jedzą to już ze 3-4 miesiącei było ok Karmie 2 razy dziennie pokarm nie spada na piasek Nie wszystkie pyszczki chciałem mieć ale wyszło jak wyszło i są Edytowane 24 Marca 2017 przez nazar1703
Rekomendowane odpowiedzi