Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje wszej pomocy a mianowicie padają mi rybki padły 3 sztuki przez około 3 tygodnie Żadnych objawów nie widać. Rybki sobie pływają jak zawsze a ostatnio po nocy widzę ze jedna jest osowiała i padła  niestety powtórzyło to się już trzy razy

zbiornik 300l

filtracja narurowa  2 korpusy owatolina  2 korpusy matrix plus grys koralowy jeden żywica puroliteA520e

obsada

Labidochromis Hongi Super Red

Cynotilapia afra hara gallireya reef

Labidochromis caeruleus

Pseudotropheus saulosi

Metriaclima estherae -RED RE

Podmiany dosyć skromne do 20% raz na 2 tygodnie

karminie  do 2 razy dziennie max pokarm typowo dla Malawi

parametry  wody

NO2-0,025 ppm 

NO3-10-15 ppm

Opublikowano

Jeśli to jest tak, że co kilka dni masz trupka to był stawiał na agresora.
Czy któraś ryba jest widocznie większa lub agresywniejsza od innych?

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Stawiam na Hongi jako agresora, ewentualnie coś z pokarmami nie tak. Potrzebna jest mi wiedzą,  jakie ryby padły i dokładnie jaki pokarm jest podawany. 

Opublikowano
11 godzin temu, Mortis napisał:

Stawiam na Hongi jako agresora, ewentualnie coś z pokarmami nie tak. Potrzebna jest mi wiedzą,  jakie ryby padły i dokładnie jaki pokarm jest podawany. 

Również uważam, że w jego obsadzie największym agresorem może być samiec Hongi. Tak to już bywa, że w Malawi największymi agresorami są pyśki typowo roślinożerne. BTW dlatego nigdy nie zostanę wegetarianinem :)

Opublikowano
Godzinę temu, marcin1ja1 napisał:

Również uważam, że w jego obsadzie największym agresorem może być samiec Hongi. Tak to już bywa, że w Malawi największymi agresorami są pyśki typowo roślinożerne. BTW dlatego nigdy nie zostanę wegetarianinem :)

:)

Poniekąd jest to zrozumiałe, roślinożercy pilnują swoich pól uprawnych ;) aby konkurencja nie kradła ich zbiorów:D 

Opublikowano
18 godzin temu, nazar1703 napisał:

obsada

Labidochromis Hongi Super Red

Cynotilapia afra hara gallireya reef

Labidochromis caeruleus

Pseudotropheus saulosi

Metriaclima estherae -RED RE

Swoją drogą 5 gatunków w 300l (podejrzewam standardowe 120x50x50) to nic dziwnego że ryby się wybijają...

Sorki za OT.

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Dziki za podpowiedzi A wygląda to tak pierwsza ryba miesiąc temu a następne dwie w odstępie tygodniowym Pierwsza Labidochromis Hongi Super Red ,potem Metriaclima estherae -RED RE i ostatnia to Cynotilapia afra hara gallireya reef Karmie pokarmami z firmy Tropical może nie jakieś super drogie ale jedzą to już ze 3-4 miesiącei było ok Karmie 2 razy dziennie pokarm nie spada na piasek Nie wszystkie pyszczki chciałem mieć ale wyszło jak wyszło i są

Edytowane przez nazar1703