Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zamierzałem mieć mixa, zresztą to tylko dwie ryby, a większą obawę mam o 8 hongów i 8 redów gdyż troszku przytłaczają zbiornik swoją ilością i wszechobecnością ;) Żebym wiedział to kupiłbym po 5 szt. a nie 8, no ale już mówi się trudno. Co do agresji Maisona to drugi dzień obserwuje jego ciekawe zachowanie - jego ulubionym miejscem jest boczna szyba, w której się przygląda i atakuje swoje odbicie :D Więc póki co to jest jego miejscówka i faktycznie broni przestrzeni 10-15cm od bocznej szyby, ale z racji ilości ryb to nie ma ataku na jednego osobnika tylko na każdego kto przekroczy granicę jego lustra. Jak będzie źle to po prostu go oddam tam gdzie kupiłem i wrócę do tego co było, ale przynajmniej poznam charakter owej ryby :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mała aktualizacja - Maisona oddałem tam skąd przybył, tragedii nie było, ale irytowało mnie jego zachowanie, czyli narcystyczne przyglądanie się w bocznej szybie i patrolowanie 1/3 zbiornika, więc dla pozostałych ryb zostało tylko 2/3. Zamiast niego dobrałem 3 szt. M.Johannii i w ten sposób mam już ich 7. Zatem mam cztery gatunki i jednego samca Mphanga - jak się wszystko wyklaruje czyli wybarwi zrobię redukcję i myślę, że docelowo zostanie 18-20 ryb. :)

Fotka gratis ?

IMG_20170527_141405.jpg

Edytowane przez Deadi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i 500+ coraz bliżej :D
Właśnie spostrzegłem kolejną (albo tą samą) samicę hongi - ciekawe ile tym razem się wykluje :D
Mały ciągle żyje i rośnie jak na drożdżach ;)