pozner Opublikowano 30 Października 2017 #31 Opublikowano 30 Października 2017 Super się to ogląda. Kwintesencja Malawi. Czy byłyby takie widoki, gdyby był tylko jeden samiec hary? Mniej gatunków, ale przynajmniej dwusamcowo. Taki jest moim zdaniem najlepszy układ. Dzieje się tyle, ile powinno się dziać. 1
Deadi Opublikowano 31 Października 2017 Autor #32 Opublikowano 31 Października 2017 6 godzin temu, pozner napisał: Super się to ogląda. Kwintesencja Malawi. Czy byłyby takie widoki, gdyby był tylko jeden samiec hary? Mniej gatunków, ale przynajmniej dwusamcowo. Taki jest moim zdaniem najlepszy układ. Dzieje się tyle, ile powinno się dziać. Z tego co zaobserwowałem to samców Hary jest trzech, ten trzeci mniejszy i czasem toczy boje z samcem beta. Natomiast w przypadku Hongi, mam 8 ryb i samców jest myślę, że przynajmniej 4, chociaż może być ich więcej, bo te zdominowane nie wyglądają ani na samca ani na samice ? Redy mam układ 1+6 i największymi rozbójnikami są samice, samiec jakiś taki leniwy, tylko glony wpieprza na potęgę ? A Joanki to największa niewiadoma - coś widać że mogą być dwa samce, ale to wielka niepewność. W ogóle obawiam się o czystość tego gatunku, niby od hodowcy, więc niby ok, ale tak naprawdę może być różnie. Mam nadzieję, ze wyjdzie mi z tego jakiś wesoły haremik ?
Deadi Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor #33 Opublikowano 5 Listopada 2017 Obsada okrojona Zostały: 6x Hongi 1+5 Red Red 2+3 Hara 5x Johannii
Deadi Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor #34 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Taka ciekawostka - samiec beta Hara objął dowodzenie w rejonie dotychczasowego samca alfa Hara. Po wejściu na fotel lidera nowy samiec alfa wygląda zdecydowanie atrakcyjniej niż poprzedni. Póki co zamieniły się miejscami pozostając w bojowych wybarwieniach. Do całego towarzystwa aspiruje prawdopodobnie trzeci samiec z który jest zdecydowanie mniejszy od dwóch pozostałych, ale chętnie pokazuje, że też ma cohones ? co prawda najczęściej przybiera samicowe barwy i pływa tak by nie pokazywać się na oczy, ale i tak wygląda to ciekawie. A cała ta sytuacja zaczęła się jakieś 10 dni temu z kiedy to beta postanowił kolejny raz zawalczyć (jest odrobinę większy) o panowanie. Początkowo był remis, ale beta postanowił nie schodzić do defensywy i cały czas trzymał imponujące ubarwienie. Pewnego dnia, przychodzę z pracy, oglądam ryby i nagle widzę zamianę miejsc. Beta ma lekko obity pyszczek, więc całkiem prawdopodobne, że było stracie, które zadecydowało o panowaniu nowego króla. Ale król nie jest jeden, a jest ich trzech i każdy panuje nad swoim ludem - zero jakichkolwiek podbojów na sąsiednie plemiona ?
Bezprym Opublikowano 19 Stycznia 2018 #35 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Niewykluczone, że poprzedni samiec alfa wróci z powrotem na miejsce lidera, u mnie tak było. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Deadi Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor #36 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Póki co były alfa toczy boje z gama Aktualna fotka na dziś: 3
Deadi Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor #37 Opublikowano 25 Lutego 2018 Dziś planuję zrobić mały upgrade - delikatna podsypka żwirkiem rzecznym, zobaczymy co z tego wyjdzie
Deadi Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor #38 Opublikowano 28 Lutego 2018 Natchniony zmieniłem także piasek na Creisel 099 - straszny syf i trzeba bardzo dokładnie płukać. Narazie mi się średnio podobają zmiany ? 1
rusek26 Opublikowano 28 Lutego 2018 #39 Opublikowano 28 Lutego 2018 Akwarium masz bez pokrywy, bo też się zastanawiam czy musi byćWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi