Skocz do zawartości

Nalot, pył, drobinki na tafli wody


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, lukasz830302 napisał:

A skoro już przy zarybianiu .. jaki układ proponujecie w kontekście całokształtu dyskusji? 
Mowa rzecz jasna o Saulosi. 
Czy 1 + 4-5, czy 2 + 3-4? 
Akwa 112 litrów. 

Życie pokaże.

Edytowane przez pozner
Opublikowano
3 minuty temu, pozner napisał:

Życie pokaże

Życie, domniemuję, że w przyszłości.. ? 
Na dzień zarybienia, przyznam, że nie wiem ile wpuścić ryb. 
Różne teorie czytałem i co głowa, to pomysł. 

 

 

Opublikowano
12 minut temu, eljot napisał:

To nie dział obsady ;) 

Panowie, trochę luzu. Trudno żeby kolega zakładał temat w tak banalnej kwestji. Jedno pytanie, jedna odpowiedź i po temacie.

Opublikowano
1 minutę temu, pozner napisał:

Jedno pytanie, jedna odpowiedź i po temacie

Tak jest :) 
Wracam zatem do parametrów.. 

Czy w razie gdyby, skoczyło mocniej NO2, zbijać "czymś" (jeśli tak, to czym najlepiej), czy podmieniać wodę?

 


 

Opublikowano

Nie ma prawa Ci skoczyć. Równie dobrze może Ci skoczyć amoniak (NH3). Jeśli masz bakterie przetwarzające amoniak, to masz te przetwarzające azotyny i teraz powinieneś skupić swoją uwagę na azotanach (NO3). Jeśli będzie Ci się podnosić amoniak, lub azotyny, to będzie oznaczać, że masz niewystarczającą filtrację biologiczną, a to jest nie możliwe.

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz830302 napisał:

Czy w razie gdyby, skoczyło mocniej NO2, zbijać "czymś" (jeśli tak, to czym najlepiej), czy podmieniać wodę?

Mówimy tu o niewielkim skoku z którym szybko biologia sobie poradzi. Pamiętaj że po wpuszczeniu ryb do świeżego baniaka nie karmimy przynajmniej ze 3 dni a później naprawdę niewielkie porcje.

Opublikowano
8 godzin temu, eljot napisał:

później naprawdę niewielkie porcje

Dla obsady dziesięciu maluchów, jak powinienem rozumieć określenie "niewielkie porcje" ? 

 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.