Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Kwietnia 2017 #151 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) 10 minut temu, luck83 napisał: Ok, załóżmy że punkt 0 to zakończenie wlewania wody i dodanie ampułki probidio oraz uruchomienie filtracji. W jakim czasie (konkretnie, ile godzin po wykonaniu powyższej czynności) mogę wpuścić ryby? .....jak włączysz filtracje "pełną parą" to wystarczy 2-3 godzinki od momentu wlania wody . Ona będzie biała..ale po dwóch trzech godzinach już powinna się zdecydowanie wyklarować. Wtedy możesz śmiało wpuszczać ryby..nic im nie będzie. Pamiętaj tylko aby w pojemniku w którym będziesz trzymał ryby podczas całej operacji aby pracował jakiś filtr.....nawet mały ale niech rusza taflą wody napowietrzając ją. Będzie OK. Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez AndrzejWalb
luck83 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor #152 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 12 minut temu, AndrzejWalb napisał: Pamiętaj tylko aby w pojemniku w którym będziesz trzymał ryby podczas całej operacji aby pracował jakiś filtr.....nawet mały ale niech rusza taflą wody napowietrzając ją Hmm czy może być Aquael Jet pfn 350? - co prawda to nie typowo akwariowy sprzęt, ale to akurat mam pod ręką. Zdejmę dysze, itp., zrobię cyrkulację w wiaderku i powinno dać radę.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Kwietnia 2017 #153 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 ..wystarczy w zupełności. On ma przede wszystkim napowietrzać czyli łamać lustro wody:)
luck83 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor #154 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 No dobra. Wydaje się, że mam wszystko przygotowane do sobotniej przesiadki na 240l
egon44 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 #155 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dodam jeszcze żebyś w dzień przesiadki na większy zbiornik zrobił rybkom głodówkę...
Rekomendowane odpowiedzi