Bartek_De Opublikowano 9 Kwietnia 2019 #131 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W dniu 7.04.2019 o 21:42, Merlot napisał: BombeL to pojechał jak zwykle na browar Ta, do Holandii na browar 1
Bartek_De Opublikowano 10 Kwietnia 2019 #132 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) @Merlot specjalnie dla Ciebie filmik z moim alfa, około 8cm. Dzielnie rozstawia Mphangi po kątach Ta część gruzowiska jest jego Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez AndrzejGłuszyca 1
Merlot Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor #133 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 10.04.2019 o 02:22, Bartek_De napisał: @Merlot specjalnie dla Ciebie filmik z moim alfa, około 8cm. Dzielnie rozstawia Mphangi po kątach. Ta część gruzowiska jest jego Wiesz coś w tych rybach jest. Niby duże nie rosną, i należą do spokojnych ryb, ale u mnie też kurduple potrafią przeganiać większe ryby spod swojego kamienia Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez AndrzejGłuszyca 1
eljot Opublikowano 16 Kwietnia 2019 #134 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 8 minut temu, Merlot napisał: Niby duże nie rosną, i należą do spokojnych ryb, No tego bym nie powiedział tak wyglądała aurora po starciu z chewere 2
Merlot Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor #135 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 2 minuty temu, eljot napisał: No tego bym nie powiedział tak wyglądała aurora po starciu z chewere Dlatego jest to "Niby"
eljot Opublikowano 16 Kwietnia 2019 #136 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 U mnie był podobnie jak aurora bardzo terytorialny z tym że terytorium ograniczało się do ulubionej groty czy kamienia. Nie przenosiły agresji na całe akwa.
Merlot Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor #137 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 3 minuty temu, eljot napisał: U mnie był podobnie jak aurora bardzo terytorialny z tym że terytorium ograniczało się do ulubionej groty czy kamienia. Nie przenosiły agresji na całe akwa. Wszystko wyjdzie w praniu, za dwa/trzy miesiące jak podrosną, wyjdzie ile samców ile samic Też ciekawe jak zachowają się w tym gronie Tropheopsy, które też do rozrabiaków należą 1
Bartek_De Opublikowano 16 Kwietnia 2019 #138 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 No tego bym nie powiedział tak wyglądała aurora po starciu z chewere No nieźle U mnie to jest tak: Chewere goni Mphangi, ale ma respekt przed Chailosi, który to z kolei pogoni Chewere, ale boi się Mphanga. A Mphanga wyluzowane pływają, często stroszą piórka do siebie co jest bardzo widowiskowe, unikają Chewere i stawiają się do ChailosiWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2
Merlot Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor #139 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Bartek_De napisał: No nieźle U mnie to jest tak: Chewere goni Mphangi, ale ma respekt przed Chailosi, który to z kolei pogoni Chewere, ale boi się Mphanga. A Mphanga wyluzowane pływają, często stroszą piórka do siebie co jest bardzo widowiskowe, unikają Chewere i stawiają się do Chailosi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Właśnie dlatego, zmieniłem skład na Mbune 1
pozner Opublikowano 16 Kwietnia 2019 #140 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) U mnie chewere był najniżej w hierarchii, ale za współlokatorów miał lombardzkiego, parallelusa, trewavasae i acei. Waleczna i piękna rybka, ale masą przegrywał...no i też miał do czynienia z zakapiorami. Mimo to dawał sobie radę. Mimo braku stałego terytorium był najbardziej płodnym gatunkiem obok acei. Miałem je wielosamcowo i wszystkie samce były wybarwione. Szkoda, że samiczki takie nijakie. Mam z tym gatunkiem ciekawe doświadczenie. Jedyny samiec, którego zostawiłem po redukcji wziął i padł. Zakleszczył się między kamieniami i po jakimś czasie wyłowiłem kompletny szkielet. Zostałem z kilkoma samicami. Szczęście w nieszczęściu było takie, że zdążył się wytrzeć i wszystkie moje samce były jego potomkami. Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez AndrzejGłuszyca 1
Rekomendowane odpowiedzi