Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak na marginesie sabotage - pielęgniczki kakadu trzyma się w haremach :wink: a ich nazwa to XXXXX XXXXXXXXX

Tak na marginesie meth - jak kogoś poprawiasz, to sam sprawdź, czy błędów nie robisz :P;)

Opublikowano
Tak na marginesie sabotage - pielęgniczki kakadu trzyma się w haremac

Nie zauwazylem, btw mam 1+3(niestety) a co do haremu, bzdura do kwadratu, polecam hodowle, to znaczy chow, przez dluzej niz rok, wymienimy poglady;) Peace !

PS Co do nazwy, zwracam honor, powazna literowa sie wkradla :arrow:

Ryby sa OK, i w akwa i z patelni, ale karp..

Opublikowano

Miałem kakadu przez kilka lat, wszystkie moje samce były tak skore do tarła, że jedna samiczka zostałaby zamęczona, a jeden z samców odbywał tarło z trzema różnymi samiczkami jedna po drugiej (pierwszy do zadymy i pierwszy do tarła) w każdym razie potrafił wykorzystać swój cały harem jednego dnia. :)

Opublikowano

Ja mam wlasnie odwrotnie, dokupilem 2 samiczi do haremu, i niestety.. On "szanuje" tylko jedna, dwie inne, meczone i ganiane i rpzez niego i przez nia..

Dodam, ze sprawa haremikow, dla mnei ma coraz mneijsze znaczenie i powoli wkladam ja miedzy kolejne akwarystytczne mity..

Sorry za OT.

Opublikowano

MateuszT zrobił nam świąteczny prezent i wydzielił osobny wątek – Dzięki i sorry za OT w tamtym wątku.

---------------

Bardzo ciekawe to co piszesz sabotage o parce kakadu na dobre i na złe – a może masz ramirezki? żartuje :wink:

Ja na początku przygody z kakadu miałem właśnie taką parkę, ale szybko dokupiłem jeszcze dwie samiczki, bo samiec miał non stop ochotę na tarło, a jeśli samiczka odmawiała dostawała tęgie lanie. Ale jak widać, co ryba to obyczaj.

Opublikowano

Nie znam ryb które dobierają się w pary na całe życie. Łaczenie w pary zależy od nas. Ja np. "mieszałem" partnerów u Symphysodon aequifasciatus czy Pterophyllum scalare a nawet Pterophyllum altum. Oczywiście wymaga to pewnej wprawy.

Opublikowano
Nie znam ryb które dobierają się w pary na całe życie

Steatocranus casuarius o ile dobrze pamiętam tworzą "stałe związki" :wink: . Podobno do tego stopnia, że jeśli jedno zdechnie, drugie nie szuka nowego partnera, a zdarza się, że zdycha niedługo potem...

EDIT: znowu offtop od offtopu... :twisted::lol::D Tego już wydzielać nie będę, najwyżej zmienię temat postu na hyde-park :lol:

Opublikowano
Nie znam ryb które dobierają się w pary na całe życie

Steatocranus casuarius o ile dobrze pamiętam tworzą "stałe związki" :wink: . Podobno do tego stopnia, że jeśli jedno zdechnie, drugie nie szuka nowego partnera, a zdarza się, że zdycha niedługo potem...

EDIT: znowu offtop od offtopu... :twisted::lol::D Tego już wydzielać nie będę, najwyżej zmienię temat postu na hyde-park :lol:

Steatocranus casuarius na pewno nie, ponieważ kiedyś rozmnażałem i miałem w akwarium razem z barwniakami, samca i 2 samiczki. Kiedy były dwie samice samiec tarł sie tylko ze starszą ale pewnego dnia kiedy "odeszła ze starości" zaczoł trzeć młodszą.

Opublikowano

Jeśli chodzi o of topy to widzę, że trzeba bardzo uważać na słowa, z pozoru niewinne słowo „para” potrafi zmienić temat na np. Steatocranus casuarius.

A na Jakuba widzę nie ma haka :) Jakubie może zamieść na forum swoje cv akwarystyczne, ciekawe czy są tematy z którymi nie miałeś styczności.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.