Slavo Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor #21 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Nie wytrzymam i muszę. Idiotyczna sytuacja. Kretyńska sytuacja. Cymbalska sytuacja. Moim zdaniem można użyć innych słów niż te wyżej, choć te w tym kontekście już nie są takie złe.. Jednak cały czas mówię w mniejszym stopniu o używaniu ty słów w ww. kontekście. Mówię o kierowaniu tych słów pod adresem osób. I nie jest wg. mnie ważne, że nie napisano „Jan Iksiński to cymbał”. Wystarczy napisać: kto ma takie, a nie inne akwarium to cymbał., lub kto sprzedaje akwaria - bańki ścienne to cymbał. i to już wg. mnie w kogoś uderza. Nie można np. napisać: kto ma takie, a nie inne akwarium postępuje bardzo źle i karygodnie. Jeszcze raz powtarzam to forum jest miejscem publicznym (wirtualnym, ale jest). I tu tkwi sedno mojego oburzenia. Możecie mnie trzymać za słowo – przenigdy nie będę się domagał tu karania kogoś upomnieniem, naganą lub wykluczeniem, nawet jeśli na to będzie zasługiwał w 1000 %. Po prostu coś mi nie leżało to napisałem. Od klubowiczów i w szczególności od moderatorów oczekiwałem postawy przeciwnej tego rodzaju sytuacjom – posty Mateusza mnie jakoś satysfakcjonują (ten ostatni powstał gdy ja pisałem swój). Sławek Cytuj
sysgone Opublikowano 14 Grudnia 2007 #22 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Musze a raczej chce poprzeć Mateusza. W wirze gorącej dyskusji kazdemu mogą się wyrwać mniej lub bardziej ostre słowa. Użyte i cytowane tutaj wyrażenia nie są wulgaryzmami ( owszem, są wyrażeniami pogardliwymi ) ani tez nie atakują kogokolwiek konkretnie. Zadaniem moderatorów zaś nie może być korekta każdego zdania na forum pod katem naprostowywania go tak, aby było poprawne gramatycznie, merytorycznie i "politycznie". Jeśli zaczniemy tak działać, to za chwilę wszyscy przestaną odpisywać na wątki bojąc się ostrzeżeń, zaczną się ograniczać do podania suchych faktów lub linków do starszych postów. A z czasem po prostu przestaną tutaj zaglądać. Przynajmniej ja bym tak postąpił, bo nie lubię, gdy ktoś moderuje moje wypowiedzi. Dobre moderowanie wg. mnie to takie, którego właściwie nie widać a działa ;-) A wszystkim w ramach odstresowania polecam zapoznanie się z tekstem "apel dla pracowników" - do znalezienia na googlach. Jak zauważycie, jest wiele sposobów na przekazanie pewnych informacji. Postarajmy się w miarę możliwości używać tych najbardziej kulturalnych. Cytuj
yaro Opublikowano 14 Grudnia 2007 #23 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Może powinieneś jeszcze to sprawdzić... Cytuj
sajmonvip Opublikowano 14 Grudnia 2007 #24 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Sory wogóle że zabrałem głos. Może nie którzy mnie zle zrozumieli. Jesli kogoś uraziłem przepraszam. Cytuj
sabotage Opublikowano 14 Grudnia 2007 #25 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Nlub kto sprzedaje akwaria - bańki ścienne to cymbał Zaden cymabl, to idiota, ktory zarabia na cierpieniu istot zywych... Moim zdaniem topic jak i zawartosc dot. nie istniejacego problemu, a argumentacja, poparta "cymbalem" moze niektorych urazic, Ok, ale do niektorych TYLKO takie argumenty sa czytelne. Jak to mowia z igly widly... Poza tym, dzieci czy nei dzieci 10latki 50latki, zaufajcie mi kazde z nich zna i uzywa(wkorzenily sie) slowa o wiele gorsze niz wyzej cytowane.. Cytuj
Gość pfpp Opublikowano 15 Grudnia 2007 #26 Opublikowano 15 Grudnia 2007 IMHO rowniez ten problem nie istnieje. Uczestniczylem w roznych forach i nasze pod wzgledem "ordynarnosci" i wyrazen uzywanych w postach jest bliskie idealu. Zdarzaja sie posty pisane pod wplywem chwili i lekkiego wzburzenia, ale w mojej ocenie ich autorzy nie przekraczaja granic dobrego smaku, a jesli juz sie tak zdarzy moderatorzy szybko edytuja post i udzielaja stosownych ostrzezen. Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 16 Grudnia 2007 #27 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Popieram Sabotage Punk jest najlepszy Punk może nie jest najlepszy. Jest fajny:P:P ale z Piżamki to taki LajtPunk dla sfrustrowanych dziewcząt z LO:P:P, które wierzą ,że anarchy is ok... pod warunkiem, że mamo i tato płacą za kontestacje systemu:P:P Coś jak ŁyjtynTemptejszon to gothic rock :P:P Przepraszam za ŁofTopik. Tak w Topiku... przecież zawsze nazwany cymbałem może skierować sprawę do sądu o zniesławienie. Cytuj
VDR Opublikowano 16 Grudnia 2007 #28 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Popieram Sabotage Punk jest najlepszy Punk może nie jest najlepszy. Jest fajny:P:P ale z Piżamki to taki LajtPunk dla sfrustrowanych dziewcząt z LO:P:P, które wierzą ,że anarchy is ok... pod warunkiem, że mamo i tato płacą za kontestacje systemu:P:P Coś jak ŁyjtynTemptejszon to gothic rock :P:P Przepraszam za ŁofTopik. Tak w Topiku... przecież zawsze nazwany cymbałem może skierować sprawę do sądu o zniesławienie. Taaa.... no to przyznac sie, kto ma w mp3 stare przeboje Siekiery ? :k ;] Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 16 Grudnia 2007 #29 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja się przyznam- mam kasety. Natomiast nie punkowa ''Nową Aleksandrię'' mam na CD. Może nie jest punkowa [ dla właśnie to jest dobre] ale jest na pewno kultowa. Ogólnie jest to klasyk new/cold wave polskiego i wstyd nie mieć. Natomiast ''punka'' to ja lubie spod znaku Biafry. Pewnie dlatego, że mało tam Anarchy is OK, a dużo jadu i czadu:P Cytuj
yaro Opublikowano 16 Grudnia 2007 #30 Opublikowano 16 Grudnia 2007 ja przeszukiwałem kiedyś zasoby osiołka. Mam TZN Xsenne, dzieci kapitana klosa,dezerter, siekiera i armia to podstawa, ale szukałem kosmetyki ms pinki i ich znaleźć to masakra Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi