Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Ponieważ planuje nowe akwarium i wybrałem już głównego mieszkańca zastanawiam sie nad towarzyszami dla Zebry. 
Akwarium jakie planuje to :
-160x60x60 - 576l
lub 
-180x55x55 - 544l 
Jakie doradzacie ryby ? 

Opublikowano (edytowane)

A jakieś preferencje Kolega ma? Łatwiej byłoby coś doradzić.

Ja bym widział np. taki zestaw:

- M. fainzilberi Maison Reef 1+4-5,

- Ps. cyaneorhabdos Maingano 1+4,

- L. caeruleus Yellow 1+4,

- Ps. Acei Luwala Reef 10 szt.

Edytowane przez marcin73m
Opublikowano

Ps. Acei Luwala Reef  nie podoba mi się. Niby fajna duża ryba ale jednak brakuje jej pazura. 
L. caeruleus Yellow  bardzo fajna ryba. Miałem kiedyś i sentyment pozostał. 
Ps. cyaneorhabdos Maingano  - Nie podoba mi sie. Demasoni mi w tych kolorach podoba sie znacznie lepiej. 

Opublikowano (edytowane)

Labeotropheus trewavasae

Melanochromis auratus, lub kaskazini

Pseudotropheus acei itungi

Metriaclima lombardoi (niebieskie samice)

Yellow

Trzy z tych pięciu.

Możesz też pomyśleć o Protomelasie taeniolatus boadzulu

Edytowane przez pozner
Opublikowano

Pozner Twoja propozycja wygląda obiecująco. Bardzo fajnie sie prezentuja te ryby.  Pseudotropheus acei itungi pierwszy raz widzę i prezentuje sie świetnie. Poczytam jeszcze o każdej z tych ryb i będę rozmyślał. 

Opublikowano
41 minut temu, thepeterback napisał:

Pozner Twoja propozycja wygląda obiecująco. Bardzo fajnie sie prezentuja te ryby.  Pseudotropheus acei itungi pierwszy raz widzę i prezentuje sie świetnie. Poczytam jeszcze o każdej z tych ryb i będę rozmyślał. 

Tylko odpuść sobie Melanochromis kaskazini, bo jak słusznie zauważył Mortis ta ryba żywieniowo nie pasuje do pozostałych. I nie bardzo widzę ustawienie wspólnej diety dla  Labeotropheus trewavasae i Labidochromis caeruleus "Yellow".