thepeterback Opublikowano 19 Października 2016 #1 Opublikowano 19 Października 2016 Witam. Ponieważ planuje nowe akwarium i wybrałem już głównego mieszkańca zastanawiam sie nad towarzyszami dla Zebry. Akwarium jakie planuje to : -160x60x60 - 576l lub -180x55x55 - 544l Jakie doradzacie ryby ?
marcin73m Opublikowano 19 Października 2016 #2 Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) A jakieś preferencje Kolega ma? Łatwiej byłoby coś doradzić. Ja bym widział np. taki zestaw: - M. fainzilberi Maison Reef 1+4-5, - Ps. cyaneorhabdos Maingano 1+4, - L. caeruleus Yellow 1+4, - Ps. Acei Luwala Reef 10 szt. Edytowane 19 Października 2016 przez marcin73m
thepeterback Opublikowano 19 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 19 Października 2016 Ps. Acei Luwala Reef nie podoba mi się. Niby fajna duża ryba ale jednak brakuje jej pazura. L. caeruleus Yellow bardzo fajna ryba. Miałem kiedyś i sentyment pozostał. Ps. cyaneorhabdos Maingano - Nie podoba mi sie. Demasoni mi w tych kolorach podoba sie znacznie lepiej.
marcin73m Opublikowano 19 Października 2016 #4 Opublikowano 19 Października 2016 Dlatego pytałem o preferencje... A Yellow z Demasoni pogodzić żywieniowo trudno.
pozner Opublikowano 20 Października 2016 #5 Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Labeotropheus trewavasae Melanochromis auratus, lub kaskazini Pseudotropheus acei itungi Metriaclima lombardoi (niebieskie samice) Yellow Trzy z tych pięciu. Możesz też pomyśleć o Protomelasie taeniolatus boadzulu Edytowane 20 Października 2016 przez pozner
Mortis Opublikowano 20 Października 2016 #6 Opublikowano 20 Października 2016 A melanochromis kaskazini to nie jest przypadkiem mięsożercą?
thepeterback Opublikowano 20 Października 2016 Autor #7 Opublikowano 20 Października 2016 Pozner Twoja propozycja wygląda obiecująco. Bardzo fajnie sie prezentuja te ryby. Pseudotropheus acei itungi pierwszy raz widzę i prezentuje sie świetnie. Poczytam jeszcze o każdej z tych ryb i będę rozmyślał.
darkon Opublikowano 20 Października 2016 #8 Opublikowano 20 Października 2016 41 minut temu, thepeterback napisał: Pozner Twoja propozycja wygląda obiecująco. Bardzo fajnie sie prezentuja te ryby. Pseudotropheus acei itungi pierwszy raz widzę i prezentuje sie świetnie. Poczytam jeszcze o każdej z tych ryb i będę rozmyślał. Tylko odpuść sobie Melanochromis kaskazini, bo jak słusznie zauważył Mortis ta ryba żywieniowo nie pasuje do pozostałych. I nie bardzo widzę ustawienie wspólnej diety dla Labeotropheus trewavasae i Labidochromis caeruleus "Yellow".
marcin73m Opublikowano 20 Października 2016 #9 Opublikowano 20 Października 2016 1 minutę temu, darkon napisał: I nie bardzo widzę ustawienie wspólnej diety dla Labeotropheus trewavasae i Labidochromis caeruleus "Yellow". dokładnie..
pozner Opublikowano 20 Października 2016 #10 Opublikowano 20 Października 2016 Faktycznie, jeśli yellow i kaskazini, to nie trewavasae.
Rekomendowane odpowiedzi