Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Powoli startuje z nowym zbiornikiem 260l jak narazie i padło na biotop z jeziora malawi głównie przez kolegę z forum pudło bo mieszka obok mnie i spodobał mi się jego zbiornik i ryby:) jak narazie jestem na etapie aranżacji zbiornika i czytam forum by dobrać odpowiednią obsadę:) Na pewno będę miał sporo pytań i czekam na Podpowiedzi i rady:) filtr zewnętrzny juz kupiłem wcześniej i pracuje w innym akwarium i będzie niedługo przeniesiony jak tylko ułoże wystrój :)tylko jak narazie nie mam pomysłu jak ułożyć kamienie wiem tylko tyle że będzie to piaskowiec :)

Opublikowano

W moim zbiorniku przekładam kamienie od co najmniej roku i ciągle coś nie tak. Bardzo dobry pomysł z tym pracującym filtrem (pewnie w dojrzałym już akwarium).

Opublikowano

Ta smoła to czarny piasek kwarcowy frakcji 0.5-1.0 mm po płukaniu ale jak na razie średnio mi się podoba ciekaw jestem jak wyjdzie gdy będą jasne piaskowce no i woda bo na razie kiepsko to wygląda.

Opublikowano
5 minut temu, crav napisał:

To dotknij magnesem tego podłoża... 

No posłuchał em twojej rady i właśnie sprawdzałem mocnym magnesem i żadnej reakcji :)wiec to chyba dobrze ?

Opublikowano

Jak na razie to budujesz dom od dachu :) Wsypałeś piasek, a co z kamieniami ?

Kamienie powinieneś dać zaraz po włożeniu pcv na spodzie akwarium, potem zasypać dopiero piaskiem. 

Nie będziesz miał tła ? bo tło też się przed piaskiem wkłada, no chyba że okleisz z zewnątrz, ale to nie najlepiej wygląda.