Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To i ja się pochwalę.
Pierwsza moja gra to był wąż klepniety w basicu na Atari 65xp. Druga a zarazem bardzo ulubiona to
8f6be2a317d8be38a0e0ba9cdeb69b3b.jpg
Dla przypomnienia River Raid
Obecnie Euro Truck Simulator.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A, no i zapomniałem o platformówkach. Nikt tu chyba ich nie wymienił, bo nie zauważyłem, żeby padła nazwa "Mario" :) Ostatnio dorwałem świetną platformówkę na mobilne... "Manuganu 1" i "Manuganu 2".

Jeszcze pierwsze gry "Star Wars"..."X-Wing", "Tie Figghter" i "Rebel Assult", oczywiście dwójka. Rewelacja jak na tamte czasy.

Opublikowano
Godzinę temu, pozner napisał:

A, no i zapomniałem o platformówkach. Nikt tu chyba ich nie wymienił, bo nie zauważyłem, żeby padła nazwa "Mario" :)

No tak Mario klasyka na Pegazusa :)

Jeszcze był Dr.Mario

hqdefault.jpg

Pamiętam jak mój Ojciec nocami w to grał (się w pewnym momencie chyba uzależnił) a rano musiał do pracy wstawać :D heheh

Opublikowano

Ach. X-wing, Tie Fighter... Ależ wtedy myszka dostawała w kość. :)
Z Amigi u braci a potem PC bardzo dobrze wspominam Wing Commander, szczególnie kolejne części z filmikami z Markiem Hamillem czy Malcolmem McDowellem. :)
Oczywiście nie starczy pamięci aby wymienić wszystkie gry które przewinęły się przez życie ;) Z FPP największe wrażenie chyba zrobiła na mnie Half-Life. Half-Life też grać w RTS i tu dobrze wspominam ich prekursora czyli Dune 2 jak i Red Alert czy Starcraft.
Obecnie jakoś czasu nie ma na gry na poważnym sprzęcie, chociaż Xbox360 stoi u syna. Dlatego gram na telefonie, w zasadzie tylko World of Tanks Blitz. No chyba, że akurat netu nie ma to wtedy najczęściej w Starlink.
Ach, przypomniałem sobie. Na studiach często graliśmy w max 4 osoby przy jednej klawiaturze w Żużel. Ależ to była rozrywka!

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Dnia 13.10.2016 o 09:26, yaro napisał:

Mi OGAME zryła beret, ale to tak na poważnie, włącznie z tym, że jak był atak to dzwoniłem do pracy, że nie przyjdę albo się spóźnię, ale jak tu się wytłumaczyć że za 30 minut atak a potem zbieranie złomu :D.

Na szczęście mam to za sobą, bo pewnie byłbym dzisiaj stałym mieszkańcem jakiegoś przytułku dla bezdomnych.

Ale czego to się nie robiło dla TOP 3.

Wiem coś o tym Yaro. Straciłem na tą grę ponad 8 lat i nie raz miałem nocki zerwane bo acs czy solo wlot. Tylko że nigdy nie dzwoniłem do pracy ze nie przyjdę bo mam atak :P Co do tego to racja, jak wytłumaczyć szefowi ze gram w ogame :D

Aktualnie gram czasami w Diablo 3 Reaper of Souls i League of legends. Mam jeszcze Wiedzmina 3 i w planach mam zamiar kupic Mafie 3. Dodam jeszcze ze 12 lat grałem w World of warcraft.

Na obecną chwile człowiek nie ma za dużo czasu na granie więc to tak tylko rekreacyjnie :)

Opublikowano
21 minut temu, Jetstorm napisał:

Wiem coś o tym Yaro. Straciłem na tą grę ponad 8 lat i nie raz miałem nocki zerwane bo acs czy solo wlot. Tylko że nigdy nie dzwoniłem do pracy ze nie przyjdę bo mam atak :P Co do tego to racja, jak wytłumaczyć szefowi ze gram w ogame :D

Aktualnie gram czasami w Diablo 3 Reaper of Souls i League of legends. Mam jeszcze Wiedzmina 3 i w planach mam zamiar kupic Mafie 3. Dodam jeszcze ze 12 lat grałem w World of warcraft.

Na obecną chwile człowiek nie ma za dużo czasu na granie więc to tak tylko rekreacyjnie :)

To mamy kolejnego gracza Diablo :) Plezi zaproponował wspólną grę od nowego sezonu :)

Opublikowano
29 minut temu, Jetstorm napisał:

i w planach mam zamiar kupic Mafie 3. 

Mam to na dysku, jak nie masz solidnej maszyny to zapomnij o tej grze, słabo zoptymalizowana i łapie frozen jak doczytuje podczas jazdy przez miasto, do tego stopnia że chyba zainstaluję ją na SSD. 

I żeby było śmiesznie gra pokonała Intela Core i5 4690K ustawionego na 4Ghz i 16gb ramu na chipsecie Z97 :) Się nie postarali panowie ze studio 4K :( Gra obecnie stoi na WDC Caviar Black 7600RPM ale dawno nie defragmentowany i może ją to muli, przeinstaluję na SSD i mogę dać znać czy się poprawiło.

Opublikowano
Dnia 13.10.2016 o 10:30, JemioloSeba napisał:

Gram od czasów Robbo, Prince of persia, electro body, jazz jack rabbit :)

Jazz Jack Rabbit! Myślałem, że nikt tego nie zna :D Prince of Persia też spoko gierka...GTA 2, Unreal Tournament, Sim City, Heroes III, Kozacy, Colin 2, Richard Burns Rally, Sports Car GT, Fifa oczywiście... :P No trochę tego było  :P teraz jak mam chwilę to zasiadam przed kierownicą i bawię się w transport po drogach całej Europy (ETS2) - niby nuda, ale wciąga jak cholera, tym bardziej jeśli doda się realizmu kilkoma modami (zawsze chciałem spróbować jak to jest jechać ciężarowym - na razie gra musi wystarczyć), albo się chwilę pościgam w Project Cars... Ale czasu już nie tyle co kiedyś mimo braku potomstwa... ;)

Opublikowano
33 minuty temu, MatiK napisał:

Jazz Jack Rabbit! Myślałem, że nikt tego nie zna :D Prince of Persia też spoko gierka...GTA 2, Unreal Tournament, Sim City, Heroes III, Kozacy, Colin 2, Richard Burns Rally, Sports Car GT, Fifa oczywiście... :P No trochę tego było  :P teraz jak mam chwilę to zasiadam przed kierownicą i bawię się w transport po drogach całej Europy (ETS2) - niby nuda, ale wciąga jak cholera, tym bardziej jeśli doda się realizmu kilkoma modami (zawsze chciałem spróbować jak to jest jechać ciężarowym - na razie gra musi wystarczyć), albo się chwilę pościgam w Project Cars... Ale czasu już nie tyle co kiedyś mimo braku potomstwa... ;)

Matik potomstwo wcale aż tak dużo czasu nie zabiera :) znacznie więcej zabiera go żona :D