Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tytułów które mi zapadły od wczesnego dzieciństwa to:

Gra w piłkę z kolegami - kwadraty, warszawiak, meczyki :)

Gra w kosza - król, 21

Strzelanie z procy i jazda na rowerze dookoła lasku na czas :)

To były gry a nie tam jakieś ślęczenie przy telewizorze... no ale i to mnie dopadło, więc napiszę.

Commodore C64 a potem Amiga - Pirates, StreetRod

diskp_061.png

156007-street-rod-amiga-screenshot-what- 

Pentium 386/486 - Wolf 3D, Scorched Earth

wolf3dtitle.jpg

scorched-earth-ss1.gif

Pentium 166-333 - Heroes 3, Diablo, Need for Speed Porsche 2000

heroes.jpg

3.JPG

216714-porsche_unleashed.jpg

I tu wypada napomknąć, że to był przełom w grach, Herosów lubię do dziś, czasem gram jak jestem chory i leżę w wyrku :)

Diablo 1 rozpoczęło serię gier, w które grywam także do dziś...

Porsche 2000 było chyba pierwszą grą samochodową która miała jakiś zalążek fizyki jazdy - skutecznie zepsupa w każdej następnej części serii. Ale lećmy dalej...

Pentium 4/Core 2 - Diabo II, World of Warcraft, Richard Burns Rally, Life for Speed

Diablo+II+Download.jpg

ArgentTournamentComplete.jpg

poturi39-11-06.jpg

Live+for+Speed+%252832%2529.jpg

I tu chwilka opisu, Diablo dwa to wiele nieprzespanych nocy i zombie w pracy, wielu wspaniałych ludzi się poznało w sieci.

Potem World of Warcraft i otarcie się o Nołlajfa :) praca-gra-troszkę snu-gra-praca, ale wciągała strasznie, nawet jak poznałem żonę to grałem i nawet troszkę ją wciągnąłem... ale w końcu kupiłem motocykl i się okazało że WOW przegrał z tą zabawką, wróciliśmy z żoną do żywych. 

W między czasie grałem też z kolegami na kierownicy w jeden z lepszych symulatorów WRC - Richard Burns Rally, cholernie trudna i wymagająca, ale doskonała, szkoda, że nikt się nie pokusił o podobnie zrobiony symulator, CMRy, Dirty to porażka dla dzieci (sorki jeśli kogoś uraziłem). 

Z symulatorów, często wracam do dziś i ścigam się online w najlepszy symulator jaki kiedykolwiek powstał na PC. Czyli Life For Speed, gra od 10 lat jest cały czas pisana i poprawiana, fizyka w tym symulatorze jest na najwyższym poziomie, wpływ na pojazd ma nawet ciśnienie opon i stan ich rozgrzania. Mega !.

Czasy obecne Pentium i5 - Diablo 3, Hearthstone

10.jpg

panel-41921967-image-921887d35523f4a7-32

A tak w ogóle to dziecko, dziecko i jeszcze raz dziecko, to najlepszy symulator życia :) w przerwach od grania w dziecko, gram w Malawi :)

A jak obie gry życia dadzą mi chwilkę wypoczynku i na prawdę mam chwilkę czasu to gram w Diablo III, ale co to za granie, 2h jak dziecko pójdzie spać, a zdrowie i wiek też mają swoje prawa i max o 23 oko się zamyka :).

Godną polecenia jest także Hearthstone, karcianka od Blizzarda, grywam czasem na telefonie, rozgrywka trwa  ~10minut, w sam raz żeby się rozerwać w pracy jedząc kanapkę...

Była jeszcze masa innych doskonałych gier, które znam, grałem ale wyminiłem tylko te, które darzę szczególnym sentymentem.

Dziękuję za uwagę :)

Opublikowano

Merlot, jak strategie to Cywilizacja :) Klasyka. Ja przestałem grać, gdy dzieci zaczęły dorastać i wypchnęły mnie od komputera. Mój starszy syn, gdy przechodził fazę na gry, to miał specjalną 1,5l. butelkę po napoju, specjalnego przeznaczenia ;) Grał wtedy w America`s Army on line. Ja się zatrzymałem na Diablo II. Lubiłem gry TPP. Czy ktoś pamięta "Alone in the dark" Jedynka miała kanciastą grafikę, postaci dziwnie się poruszały, ale klimat miała niesamowity.

Opublikowano

Moje ulubione gry to Wiedźmin 1 i 2 ,w 3 niestety już chyba nie pogram chyba że PlayStation zaktualizuję. Ponadto Mass Effect i Uncharted. ZE STARSZYCH to najmilej wspominam Silent Hill 2 i te napięcie, które towarzyszyło podczas gry. Kiedy miałem Amigę 600 to najbardziej grywalną u mnie grą była Sensible  Soccer, jakie wtedy z kumplami mecze odgrywanie u mnie w pokoju były. Musowo jeden pełnił dyżur przy stacji dyskietek. 

Opublikowano

Ja też teraz czasem grywam na steamie w CS GO ,w necie w billard lubie pograć a jak już w zimie jak wam wolniejsze wieczory to z córką ścigamy sie na ps2 w NFS2 ;)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.