Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, JemioloSeba napisał:

wolałeś publicznie i to jeszcze w nieodpowiednim dziale urządzić sobie przedstawienie?

Sebek, znasz takie powiedzenie: "nie ma widza, nie ma teatru"?
Robisz za niezłą widownię:)
Pytanie było do deccorativo, nie chce odpowiedzieć to zamknij wątek i tyle:-)

• Dziękuję 1
Opublikowano
10 godzin temu, pozner napisał:

I co taka informacja z wodociągów daje? Nic, i tak trzeba mieć testy, i tak trzeba przeprowadzić normalny start akwarium.

Chociaż z Deco często się nie zgadzamy i do pewny zgrzytów przez te kilka lat doszło to jednak w tym przypadku przyznam mu rację.Patrząc na stronę internetową wodociągów masz za zupełne free parametry wody którą wlałeś a potem dolewasz do akwarium.A różnice miedzy testami kropelkowymi ,a analizami przeprowadzanymi w laboratorium mogą być ogromne.

Opublikowano
9 godzin temu, timi napisał:

Sebek, znasz takie powiedzenie: "nie ma widza, nie ma teatru"?

Teatr się zaczął zanim wkroczyłem ja. Każdy ma swoje poglądy na pewne rzeczy i stąd ta rozmowa. Idąc Twoim tokiem rozumowania nie powinniśmy wypowiadać się w żadnym z wątków, w którym autor ma odmienne zdanie. Pozner zadał pytanie publicznie a nie na Pw więc mógł się tego spodziewać.

Opublikowano
17 godzin temu, DigiBirds napisał:

Sorry, za OT, ale jaki jest koszt badania wody na NO3? :)

U nas kilkadziesiąt złoty dokładnie 55 zł.Analiza NO3 wcale do łatwych nie należy.

Opublikowano
2 godziny temu, grzegorz77 napisał:

Patrząc na stronę internetową wodociągów masz za zupełne free parametry wody którą wlałeś a potem dolewasz do akwarium.A różnice miedzy testami kropelkowymi ,a analizami przeprowadzanymi w laboratorium mogą być ogromne.

No to żeś teraz strzelił sobie i wszystkim, którzy używają testów kropelkowych, w kolano. Czyli powinno się je wywalić, bo nie są miarodajne. 

Nie jestem za bardzo w tym temacie, ale wydaje mi się, że testy porównawcze tego nie wykazały. Ale jeśli wyniki tak się różnią, to tym bardziej nie widzę sensu korzystania z danych wodociągów. Na coś trzeba się zdecydować, albo testy, albo wodociągi.

2 godziny temu, JemioloSeba napisał:

Pozner zadał pytanie publicznie a nie na Pw więc mógł się tego spodziewać.

Jestem tym złym, który atakuje biednego deccorativo. Czy nie sądzisz, że to nie w porządku, że deccorativo za plecami wszystkich forumowiczów (użytkowników, klubowiczów), nie konsultując z nimi, nie omawiając tematu, próbował wprowadzić obowiązek wpisywania miejsca zamieszkania. To nie ja, a włąśnie deccorativo powinien założyć taki wątek, rzucić propozycję i ją uzasadnić. Zadałem merytoryczne pytanie i oczekiwałem merytorycznej odpowiedzi.

Opublikowano
8 minut temu, pozner napisał:

Czy nie sądzisz, że to nie w porządku, że deccorativo za plecami wszystkich forumowiczów (użytkowników, klubowiczów), nie konsultując z nimi, nie omawiając tematu, próbował wprowadzić obowiązek wpisywania miejsca zamieszkania. To nie ja, a włąśnie deccorativo powinien założyć taki wątek, rzucić propozycję i ją uzasadnić.

Tutaj to już poniosło Cię i to równo...

Nigdy nikt nie próbował wprowadzać niczego za plecami klubowiczów. Pozner otrząsnij się.

Deccorativo wspominał o tym niejednokrotnie ale nie za plecami lecz publicznie w tematach dotyczących wody i pomocy innym. Widocznie nie czytałeś tych wątków więc nie oczerniaj bezpodstawnie bo tu już przesadzasz.

Był też wątek dotyczący nowego softu i to tam Decco zgłaszał taką prośbę. Temat mógł przeczytać każdy nawet użytkownik więc gdzie tu widzisz jakieś matactwa za plecami? Odpowiedz proszę.

Opublikowano (edytowane)

Ok, masz rację, nie śledziłem wątku o sofcie...innych zresztą też niezbyt uważnie. Przepraszam, przede wszystkim deccorativo. 

Edytowane przez pozner
  • Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.