luki174 Opublikowano 11 Września 2016 Autor #21 Opublikowano 11 Września 2016 5 minut temu, egon44 napisał: Zapewne samczyk saulosi zaczął dawać się we znaki innym rybom już w czasie podróży TO jest bardzo prawdopodobne, gdyż jak już otworzyłem woreczek, to już zaczynał się wybarwiać Ale to chyba nic groźnego?
pozner Opublikowano 11 Września 2016 #22 Opublikowano 11 Września 2016 Wątpię, żeby w absolutnej ciemności wykazywał jakąkolwiek aktywność..
fish_magic Opublikowano 11 Września 2016 #23 Opublikowano 11 Września 2016 W absolutnej ciemności ryby potrafią nawet się wytrzeć . 1
pozner Opublikowano 11 Września 2016 #24 Opublikowano 11 Września 2016 A to ciekawe. A jak to zaobserwowałeś? ...noktowizor? Oczywiście miałem na myśli absolutną ciemność (pojemnik transportowy), a nie zgaszone światło w akwarium, bo w takich okolicznościach u siebie też obserwuję pewną aktywność ryb.
egon44 Opublikowano 11 Września 2016 #25 Opublikowano 11 Września 2016 1 godzinę temu, luki174 napisał: TO jest bardzo prawdopodobne, gdyż jak już otworzyłem woreczek, to już zaczynał się wybarwiać Ale to chyba nic groźnego? Bez obaw płetwy odrosną i będzie ok
fish_magic Opublikowano 11 Września 2016 #26 Opublikowano 11 Września 2016 W pomieszczeniu bez okien.Dalej pogłówkuj. 1
luki174 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor #27 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Cześć i czołem Dość długo się nie odzywałem... Jak ktoś śledził forum, to zapewne wiecie, że miałem problem z rybkami, głównie Saulosi, która zapadły mi na Bloat a nie dałem odpowiednie silnych środków, w odpowiednie krótkim czasie, straciłem przez to aż 9 rybek tego gatunku ( ) Ale jak to mówią, człowiek uczy się całe życie Wczoraj dotarła do mnie paczuszka od fish_magic z 12szt. Chindongo Saulosi, które zagościły w nowym domku. 'Starzy' domownicy (10szt. Iodotropheus Sprangeae Makakola Red i 1szt. Chindongo Saulosi) przywitały ich bez problemów(odpukać). Ściemniłem wczoraj oświetlenie, tak, że tylko się niebieskie świeciło,a dziś od rana już normalnie Pływają wszystkie razem po całym akwarium. Także poniżej przesyłam filmik z dzisiejszego wieczoru Rybki jeszcze mają nieco poobgryzane płetwy, ale jak i tamtym razem, za jakiś czas, wszystko powinno dojść do normy Zapraszam do komentowania i oceny całego zbiornika, jak i rybek Dodam jeszcze, że jakieś 3 tygodnie temu dołożyłem do akwarium Cyrkulator Jebao RW-8 i dopiero przy nim wiem, że żadne syfek już się mi za kamieniami nie chowa Pozdrawiam, Łukasz Akwarium
egon44 Opublikowano 10 Grudnia 2016 #28 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Krótko i na temat!!! Akwarium ładne jak i rybki
luki174 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor #29 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Dnia 10.12.2016 o 22:38, egon44 napisał: Krótko i na temat!!! Akwarium ładne jak i rybki Dzięki Z reszta, nieco mi pomagałeś przy jego zakładaniu
egon44 Opublikowano 12 Grudnia 2016 #30 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wszystko to twoja zasługa ,ja tam tylko trochę podpowiedziałem na co masz zwracać uwagę
Rekomendowane odpowiedzi