luki174 Opublikowano 3 Września 2016 Autor #11 Opublikowano 3 Września 2016 Dziś zrobiłem kolejny testy, a wyniki wyglądają tak: PO4 niewykrywalne NO2 niewykrywalne NO3 20 Dołożyłem tez kilka małych kamyczków na tyl, ale zdjęcie prześlę jutro, bo dziś nie dalem już ich rady zrobić :/
luki174 Opublikowano 4 Września 2016 Autor #12 Opublikowano 4 Września 2016 I fotka z dziś Wieczorkiem zrobię zdjęcie bez refleksów i odbić Ostawienia na sterowniku od p. Romana: R- 10% G- 10% B- 80% Biały zimny- 80%
luki174 Opublikowano 6 Września 2016 Autor #14 Opublikowano 6 Września 2016 Dziś kolejne testy: NO2 0 PO4 0 pH 7,8 NO3 >20 i <50 Czy możliwe, że złoże już wystartowało? Wcześniej pracowało w moim poprzednim baniaku przez rok, znaczy się tym samym, tylko z inną obsadą i wgl. Wszystko wypłukałem i włożyłem z powrotem do kubełka, który teraz pracuje w obecnej aranżacji (ceramika+lawa wulkaniczna razem ok. 3L).
deccorativo Opublikowano 6 Września 2016 #15 Opublikowano 6 Września 2016 ostatni wpis cały wpisz w dziale woda - tu się tylko przedstawiamy
luki174 Opublikowano 9 Września 2016 Autor #16 Opublikowano 9 Września 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie Rybki dotarły dziś do mnie, wszystkie ruchliwe i piękne (wieczorkiem wrzucę zdjęcia) Ostatecznie zakupiłem po 10 sztuk od FishMagic Pseudotropheus Saulosi (jeden samczyk jest na pewno, już jak otworzyłem styropianowy box, to już był w fazie wybarwiania ) Iodotropheus Sprangeae Makakola Red Wczoraj wieczorkiem dodałem purolite do kubełka, dziś rano testy pokazały NO2 niewykrywalne NO3 2 Wieczorkiem zrobię testy, jak wygląda sytuacja po wpuszczeniu rybek Tak wyglądała paczuszka: A po otwarciu ukazał się mi ten widok : I nadszedł czas na 'małą aklimatyzację' do wody. Przez pół godziny woreczki pływały po tafli wody, aby nabrać temperatury, później co 15 min dolewałem po 250ml wody akwariowej do woreczków, czynność powtórzyłem 3 razy. A następnie wodę z rybkami przelałem przez siatkę i do akwarium Po wpuszczeniu było tak: A teraz to już pływają sobie Jeden z Pseudotropheus Saulosi już się zaczął wybarwiać
luki174 Opublikowano 11 Września 2016 Autor #17 Opublikowano 11 Września 2016 Witam! Wczoraj zrobiłem kilka zdjęć, ale niestety nie udało się mi ująć wszystkiego, tak jak chciałem. Są za szybkie! Testy też wczoraj i przed wczoraj zrobiłem, wykazały: NO2 0 NO3 2 Dziś pierwszy raz podałem pokarm od FM, jadły bardzo chętnie
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Września 2016 #18 Opublikowano 11 Września 2016 .....a czemu "Saulosi" mają płetwy poszarpane?
luki174 Opublikowano 11 Września 2016 Autor #19 Opublikowano 11 Września 2016 Kilka sztuk ma, ale to raczej moim zdaniem normalne, jeśli sa trzymane w małych akwariach po kilkanaście/dziesiąt sztuk. Ale niech ktoś inny się może jeszcze wypowie
egon44 Opublikowano 11 Września 2016 #20 Opublikowano 11 Września 2016 Zapewne samczyk saulosi zaczął dawać się we znaki innym rybom już w czasie podróży
Rekomendowane odpowiedzi