Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, crav napisał:

Teorie "człowieka z ulicy" wystarczy trochę zainteresować się rybą, rynkiem hodowlami i tym "światkiem"  by się dowiedzieć dużo... Wiedząc dużo lub chociaż trochę nie pyta się o podstawy, a zarazem snuje teorie oszukanych na miliardy ;-) itp... Generalnie warto trochę się dowiedzieć... Ciekawe co będzie dalej?  w pokarmie zamiast mączki rybnej mielona skóra świni? Ech.. 

Ty chyba kolego lubisz drażnić innych.Może i jestem jak to nazwałeś "człowiekiem z ulicy",ale w odróżnieniu od ciebie pytam się innych czy łatwo rozpoznać dzikusa.I jeżeli już kilku hodowców mówi że to wcale nie takie łatwe a siedzą w tym kilkadziesiąt lat i nie ukrywajmy mają w tym zwykły interes żeby mnie oszukać,to nie mam podstaw żeby im nie wierzyć.No ale skoro ty na pierwszy rzut oka rozpoznasz dzikusa,to tylko chwalić tak wyborne oko.I żyj sobie dalej pod kloszem sadząc że tam gdzie w grę wchodzą spore pieniądze, nadal uczciwość,honor i dobre zasady wygrywają, zwłaszcza jeżeli dotyczy to krajów trzeciego świata.

30 minut temu, bizonkrk17 napisał:

Na rybach kolego byłem nie raz i jeśli masz dobrą zanete i przynętę to nie taki diabeł straszny jak go malują ;) poza tym rzeka to naturalne srdowisko i tam na pewno ryba będzie się zachowywać niż ta którą później znajdzie się w basenie. Ale to są tylko moje dywagacje może się mylę 

No niestety siostrzeniec-idiota mojej dziewczyny łowi ryby z rzeki i wrzuca do akwarium.Niestety większość tych ryb w ogóle nic nie je i pada z głodu:(

Opublikowano
Dnia ‎2016‎-‎08‎-‎05 o 21:15, crav napisał:

Teorie "człowieka z ulicy" wystarczy trochę zainteresować się rybą, rynkiem hodowlami i tym "światkiem"  by się dowiedzieć dużo... Wiedząc dużo lub chociaż trochę nie pyta się o podstawy, a zarazem snuje teorie oszukanych na miliardy ;-) itp... Generalnie warto trochę się dowiedzieć... Ciekawe co będzie dalej?  w pokarmie zamiast mączki rybnej mielona skóra świni? Ech.. 

Jak autor tego tematu doczyta co opisuje producent NLS o innych pokarmach, pewnie będzie miał wątpliwości.

"Przeważnie na czele listy składu pokarmu wymieniane są ryby, czasem homary czy kraby, ale najczęściej są to resztki poprodukcyjne tych zwierząt. Na dole listy z kolei wypełniacze w postaci np. mąki. Te środki wiążące są niezbędne przy produkcji, ponieważ bez nich pokarmy by się rozpadały zanim trafiłyby do akwarium. Wysokiej jakości pokarmy zawierają około 25% a niższej jakości nawet 50% środka wiążącego. W produkcji pokarmów Premium zużywa się całe ryby, kryl czy małże, a nie ich resztki."

Ech.. :biggrin: