Pleziorro Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor #241 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Hmmm, a czemu mi się tutaj mojego syna przywołuje nadaremno, skoro ja się słowem nie odezwałem w tej kwestii ? Ale skoro już zostałem przywołany do tablicy, to wyłuszczę swój pogląd w tej materii Jako użytkownik wielu for spotykałem różne opcje tytułowania, najczęściej było to automatyczne nadawanie jakieś rangi od ilości wpisanych postów, niczemu dobremu to nie służyło, gdyż tak zwane Nooby tłukły posty, żeby nabijać sobie tytuły, a inne Nooby pod każdym takim postem pisały, że to nabijanie postów i sobie nabijały posta perpetuum mobile i do przodu. Na porządnych, dobrze moderowanych forach, takich jak nieistniejący już Tytan.org sprawa była prosta, tytuły były zablokowane dla userów, ale na prośbę użytkownika Admin wpisywał to o co się poprosiło. Tytuł nikomu nie wadzi, praca dla admina znikoma, wszyscy zadowoleni. Do dziś pamiętam choć forum z 10 lat już nie działa, że miałem tam tytuł "Kings of Metal" hahahha. Podsumowując, skłaniam się jednak do przywrócenia tytułów na forum, z tym, że "na prośbę usera". W ten sposób admin będzie mógł prowadzić swego rodzaju cenzurę, bo rzeczywiście mogą się mnożyć wulgaryzmy lub inne teksty, ogólnie przyjęte jako obrażające lub obelżywe Alternatywą jest dodanie filtra i umieszczenie tam słów, które zarząd uzna za zabronione, w tym: moderator, admin, klubowicz, zarząd. Dodam jeszcze, że niegłupią opcją automatyczną, było by czasowe odblokowywanie tej funkcji, dla użytkowników z minimum 3 miesięcznym stażem. Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez Pleziorro Cytuj
deccorativo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #242 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 48 minut temu, yaro napisał: Zmieńcie prezesa bo to ja jestem przeciwko tytułom. Tytuły zaczęły się mnożyć i tworzyć dziwne rzeczy. Możecie pisać posty dlaczego warto je mieć i może w końcu się do tego przekonam. Na dzień dzisiejszy Kazik mi pisze że nie jest synem Plezziora , Więc na dzień dzisiejszy jestem przeciw tytułom, przez tyle lat, tytuły przysługiwały osobom funkcyjnym, a dzisiaj wesoła twórczość czemu ma służyć? I po co Jarku takie kategoryczne stwierdzenia. Moim zdaniem głęboko uraziłeś tym wpisem Rafała. To napisz także że Zoja nie jest wnuczką deccorativo. Wracając do meritum Nikt nie sugeruje zmiany Prezesa bo zmieni go Zoja jak dorośnie zmiany pokoleniowe są nieuchronne. Ale przez twoją decyzję zniknął również Prezes został yaro i tylko starzy klubowicze wiedzą kto teraz jest kim. Użytkownik nie ma dostępu do składu Zarządu. Co wstydzisz się że jesteś Prezesem. ? Rubryka tytuł pozwalała nie tylko idiocie wpisać " Król Polski" ale dla wszystkich także niosła cenne informacje. Często wyjaśniała awatar jak w moim przypadku ale głównie niosła informacje kto jest od galerii i zdjęć , kto moderatprem i do kogo pisać na pw jak masz problem. Na swoim przykładzie powiem co myślę i dlaczego nie wstawiłem w awatar zdjęcia tropheusa sp. black bemba tylko zdjęcie wnuczki. W starym sofcie specjalnie ukryłem swoją datę urodzenie i wiek w nowym sofcie bez mojej zgody zostało to ujawnione a tego nie chciałem. Dobijam 70tki i jak już stało się to publiczną wiadomością to moje zdjęcie w przeciwieństwie do zdjęcia Plezi nie byłoby atrakcją więc wstawiłem zdjęcie wnuczki, ale wymagało to moim zdaniem pewnego wyjaśnienia - tak jak w twoim przypadku tytuł Prezes Klubu Malawi wyjaśniał że nie chodzi o tą rybę gatunku yaro w twoim awatarze. Tak jak pisałem ja i inni np timi moderatorzy mogli zawsze idiocie skasować niestosowny , wulgarny tytuł, no i to że tytuł Prezes BMW ci nie przeszkadzał a Tata Kazika już przeszkadzał - chłopie zastanów się. Mam nadzieję że to jeszcze raz na spokojnie przemyślisz i zmienisz swoją decyzję choć dla mnie nie ma sprawy bo mój awatar teraz jest czytelny dalej. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #243 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Godzinę temu, yaro napisał: Więc na dzień dzisiejszy jestem przeciw tytułom, przez tyle lat, tytuły przysługiwały osobom funkcyjnym, a dzisiaj wesoła twórczość czemu ma służyć? .....mam takie same zdanie jak prezes:) Cytuj
JemioloSeba Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #244 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 3 godziny temu, suricade napisał: Takie coś Agnieszko taką dostałem odpowiedź od informatyka "Niech przeładuje pamięć podręczną w przeglądarce na tablecie i da znać." Spróbuj i napisz. Cytuj
suricade Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #245 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Niestety brak efektu , pomimo czyszczenia, wylogowania i przeładowania. Niektóre tytuły , te dłuższe wyświetlają się słowo pod słowem nie po literce. Pojedyncze teaty pojawiają się prawidłowo. Może to coś w ustawieniech poszczgólnych for? Cytuj
timi-akwaria.pro Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #246 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 3 godziny temu, yaro napisał: Więc na dzień dzisiejszy jestem przeciw tytułom, przez tyle lat, tytuły przysługiwały osobom funkcyjnym, a dzisiaj wesoła twórczość czemu ma służyć? OK, jesteś Prezesem KM wybranym demokratycznie i masz pełne prawo do podejmowania tego typu decyzji. Podam swoje argumenty ZA. Mianowicie miałoby to służyć jakiemuś urozmaiceniu w tym "smutnym jak pi...da mieście" :):) Forum i Klub to ludzie, a każdy z nich jest inny i chciałby się czymś wyróżnić. Nie tylko Malawi człowiek żyje:) Argument typu "co to ma wspólnego z forum?" do mnie nie trafia. Ma dużo wspólnego z użytkownikami/klubowiczami, którzy to forum "tworzą". Jarek, pozytywnie zakręcony, wesoły facet, a tu taki klops. Niespodziewałem się takiej decyzji w tak błahej sprawie;) Można taki podpis ograniczyć tylko dla Klubowiczów, co Ty na to? 1 Cytuj
yaro Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #247 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Decyzję podejmował em przed wyjazdem na urlop . Mi bardzo nie podobały się te tytuły i stąd taka decyzja. Wiele osób pisało że na starym forum to a tu tego nie ma. Więc zgodnie z tym trendem poszedłem i w tym temacie. Gniję we Włoszech na plaży do końca miesiąca, sam nie podejmę żadnej decyzji, jednak gdyby zarząd miał taką wolę i chciał przeprowadzić ankietę na ten temat nie będę przeciwko. Jednak jeżeli postanowią, że to była słuszna decyzja poprę ich w 100% Cytuj
Pleziorro Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor #248 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Doskonały pomysł, klubowicz jako osoba przyczyniająca się do działania klubu, ma troszkę większe uprawnienia niż zwykły user forum. Popieram ! Cytuj
JemioloSeba Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #249 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 34 minuty temu, suricade napisał: Niestety brak efektu , pomimo czyszczenia, wylogowania i przeładowania. Niektóre tytuły , te dłuższe wyświetlają się słowo pod słowem nie po literce. Pojedyncze teaty pojawiają się prawidłowo. Może to coś w ustawieniech poszczgólnych for? Jakiego urządzenia używasz i ile cali ma ekran? Nikt inny tego problemu nie zgłasza - nawet Ci co używają tabletów. Spróbuj z inną przeglądarką. Cytuj
timi-akwaria.pro Opublikowano 8 Sierpnia 2016 #250 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 10 minut temu, yaro napisał: Gniję we Włoszech na plaży do końca miesiąca, sam nie podejmę żadnej decyzji OK, odkładamy dyskusję na wrzesień. Miłego urlopu;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi