Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Pleziorro napisał:

Jesteś w błędzie ;)

Co do piachu, to nie chciał bym tu na nowo rozpętać burzy, bo ryby pływają w tym rzecznym dopiero drugi dzień, ale jestem dobrej myśli. Ale Bezprym podsunął mi pewną myśl. Teraz są wakacje, może kogoś namówisz, żeby Ci przywiózł 2 wiadra z Castoramy piachu z plaży ;) 

No zobaczymy, będę się rozglądał, może znajdę coś w mojej okolicy.

Opublikowano
Ja tam z Kreisela jestem zadowolony chociaż wolałbym z nadmorskiej plaży.

Piękny piasek widziałem w Bułgarii w okolicy Warny. Myślałem nawet, żeby wziąć ale miał bardzo dużo malutkich kawałków muszelek. Myślę, że z większością znać morza może być podobny problem.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Na początku jak zakładałem zbiornik planowałem zakup piasku Kreisel,ale na szczęście po udaniu się do marketu nie mieli go w sprzedaży :D więc udałem się na pobliską żwirownię...

W tej żwirowni posiadali różne rodzaje i gradacje piasków począwszy od koloru ciemno,jasno żółtego,a skończywszy nawet na lekko białym...

Moją uwagę jednak najbardziej przykuł szary piach,który w porównaniu z ww.piaskami wyglądał najbardziej naturalnie...

Granulacja jego jest mieszana, w zbiorniku prezentuje się super i najważniejsze że nic nie pyli(chociaż to już kwestia dobrego wypłukania) ;) 

DSC_0265.JPGDSC_0268.JPG

Opublikowano

I to jest właśnie piach bardzo zbliżony do mojego Wiślanego. Moim zdaniem wygląda super bo jest właśnie nieregularny i wygląda bardzo naturalnie.

Opublikowano
8 godzin temu, spiochu napisał:

Piękny piasek widziałem w Bułgarii w okolicy Warny. Myślałem nawet, żeby wziąć ...

Wysłane z telefonu

Miałem dokładnie te same myśli jak kiedyś byłem w Czarnogórze;)  Wpadał trochę w czerwono brunatny. Taki mi się wtedy podobał.

3 godziny temu, egon44 napisał:

Moją uwagę jednak najbardziej przykuł szary piach,który w porównaniu z ww.piaskami wyglądał najbardziej naturalnie...

Jest super! Mógłby być nawet ciemniejszy. Będę się musiał w takim razie po żwirowniach w okolicy powłóczyć ;)