Bezprym Opublikowano 1 Sierpnia 2016 #161 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Mówiłem paru osobom ale popatrzeli na mnie tylko z politowaniem. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
troad Opublikowano 1 Sierpnia 2016 #162 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 6 minut temu, Pleziorro napisał: Jesteś w błędzie Co do piachu, to nie chciał bym tu na nowo rozpętać burzy, bo ryby pływają w tym rzecznym dopiero drugi dzień, ale jestem dobrej myśli. Ale Bezprym podsunął mi pewną myśl. Teraz są wakacje, może kogoś namówisz, żeby Ci przywiózł 2 wiadra z Castoramy piachu z plaży No zobaczymy, będę się rozglądał, może znajdę coś w mojej okolicy.
Pleziorro Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor #163 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Weź rodzinę, pojedźcie z wiadrami nad Małą Panew i może tam zaczerpnij piachu ? Przyjemne z pożytecznym a może i jakieś kamole znajdziesz
JemioloSeba Opublikowano 1 Sierpnia 2016 #164 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 troad proponuję rozejrzeć się za czymś innym bo to nie zda egzaminu. Robiłem podobny test i wyszła lipa. Żwirownia lub rzeka i nic innego
troad Opublikowano 1 Sierpnia 2016 #165 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ok, wielkie dzięki za porady. Będę kombinował.
spiochu Opublikowano 1 Sierpnia 2016 #166 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ja tam z Kreisela jestem zadowolony chociaż wolałbym z nadmorskiej plaży. Piękny piasek widziałem w Bułgarii w okolicy Warny. Myślałem nawet, żeby wziąć ale miał bardzo dużo malutkich kawałków muszelek. Myślę, że z większością znać morza może być podobny problem. Wysłane z telefonu
Bezprym Opublikowano 1 Sierpnia 2016 #167 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Kiedyś byłem na plaży w Mielnie był taki fajny gruby ale muszelki nie widziałem. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 #168 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Na początku jak zakładałem zbiornik planowałem zakup piasku Kreisel,ale na szczęście po udaniu się do marketu nie mieli go w sprzedaży więc udałem się na pobliską żwirownię... W tej żwirowni posiadali różne rodzaje i gradacje piasków począwszy od koloru ciemno,jasno żółtego,a skończywszy nawet na lekko białym... Moją uwagę jednak najbardziej przykuł szary piach,który w porównaniu z ww.piaskami wyglądał najbardziej naturalnie... Granulacja jego jest mieszana, w zbiorniku prezentuje się super i najważniejsze że nic nie pyli(chociaż to już kwestia dobrego wypłukania)
Pleziorro Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor #169 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 I to jest właśnie piach bardzo zbliżony do mojego Wiślanego. Moim zdaniem wygląda super bo jest właśnie nieregularny i wygląda bardzo naturalnie.
troad Opublikowano 2 Sierpnia 2016 #170 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 8 godzin temu, spiochu napisał: Piękny piasek widziałem w Bułgarii w okolicy Warny. Myślałem nawet, żeby wziąć ... Wysłane z telefonu Miałem dokładnie te same myśli jak kiedyś byłem w Czarnogórze;) Wpadał trochę w czerwono brunatny. Taki mi się wtedy podobał. 3 godziny temu, egon44 napisał: Moją uwagę jednak najbardziej przykuł szary piach,który w porównaniu z ww.piaskami wyglądał najbardziej naturalnie... Jest super! Mógłby być nawet ciemniejszy. Będę się musiał w takim razie po żwirowniach w okolicy powłóczyć
Rekomendowane odpowiedzi