Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie komu wierzysz - panu, który ma interes w tym, żeby sprzedać Ci jak najwięcej towaru czy ludziom z forum, którzy radzą Ci za darmo i ich jedynym interesem jest dobro ryb. Oraz czy chcesz się "cieszyć" dużą ilością rybek czy żebyś choć trochę mógł podejrzeć jak ryby zachowują się w naturalnych warunkach.

Opublikowano

Jak ja startowałem to też trafiłem na " hodowce" z podobną teorią : do 720l wpuścić ok 100 ryb po 10 z każdego gatunku aby "agresję wyeliminować". Stara gadka gdy idzie o cash .

Nikt tu ci źle nie doradzi ,możesz się nie zgadzać ze wszystkim co tu piszą -ile osób tyle poglądów - ale przerobienie takie to nabijanie kupujących.

Opublikowano

teraz jest ładnie , bo masz narybek, ale te ryby będą rosły i po prostu fizycznie Ci się nie pomieszczą w takim akwa.... ja mam obecnie ok 40 szt. w przedziale 7-10cm. w większym baniaku i ryba siedzi na rybie, czekam, bo jeszcze nie wiem które będą samice żeby zredukować, a też wyglądało fajnie jak były małe :)............ fotka, jak były jeszcze małe.... dodam jeszcze, ze masz na pewno wyobraźnię , więc weź sobie jakąś miarkę i pomyśl, że Acei to ryby ok. 12-14 cm , podobnie red-red ...no chyba , ze skarłowacieją :)

post-15858-14695728262285_thumb.jpg

Opublikowano

Śmiech na sali z takiej ilości rybek zamiast wrzucać fotki takiej ilości rybek zrób z nimi porządek zresztą i tak wył.subskrypcje tego tematu bo nie mogę patrzeć na tak przerybiony zbiornik i na to co te ryby tam przechodzą.....

Opublikowano

Czyli trafiłeś na tego samego człowieka który chciał mi wcisnąć 70 szt ryby do 375L. Jest wzmianka w moim temacie w tym samym dziale.

Suma sumarum kupiłem w jednej z polecanych tu hodowli i nikt nie głosił takich teorii jak "sprzedawcy".

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pomijając ilość bo już wszystko zostało powiedziane w tym temacie. Jakiej jakości są ryby ? Jak z ich zdrowiem, wybarwieniem i "czystością rasową" - jakby to nie zabrzmiało. Co możecie powiedzieć po tych kilku zdjęciach Michała ?