Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aranżacja ładna,szkoda że nie będzie mbuny ,która by miała raj w tym gruzowisku ;) ...

Zdałam sobie sprawę jeszcze z jednej rzeczy - dodawać kamienie mogę dopiero jak Plezi mi sklei kaseciaka.

Mogłaś wstrzymać się z wsypaniem piasku,oraz wlaniem wody do zbiornika...

Trochę to ograniczy tobie ruchy,w stabilnym ułożeniu dodatkowych kamieni...

Ale zapewne jakoś dasz radę :D...

Opublikowano
Wody to jest 15 cm także dam radę ;) Plucze piasek w ten sposób.

A nie lepiej by było piasek płukać w wiaderku,lub misce,aż byłby czyściutki :P ,potem tylko siup do baniaka,z ułożoną aranżacją,i zalewać zbiornik bez obaw :mrgreen:

• Dziękuję 1
Opublikowano
Wody to jest 15 cm także dam radę ;) Plucze piasek w ten sposób.

Jeśli mogę radzić to jednak piasek Kreisel 099 bym płukał jak wszyscy. W garnek po kilka kilo i nad kranem z 10x woda :D . Jak zalejesz baniak do pełna to by nie było jak u inmara że już w trakcie dojrzewania baniaka przerywał - płukał od nowa cały piasek. teraz jak masz 15cm wody to łatwizna zagarniasz garnuszkiem i pod zlew.:D

Pożycz od Rafała ustrojstwo do nalewania wody przez węgiel bo właśnie Sanepid się skarży że wodociąg północny zachlorował aż wszelkie normy dla ludzi przekroczył - no wiesz tak się im akurat sypnęło:(

sorki egon pisaliśmy razem??:D

• Dziękuję 1
Opublikowano

Piasek mam w 80 % używany w poprzednim zbiorniku. Woda jest nalewana przez węgiel. Rafał i o tym pamiętał.

A teraz jadę w metrze zgadnijcie po co ? Po kaseciątko :D

Załamania dziś do końca ☺

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zalewam dziś do końca a nie ta bzdura co wyżej - nie ogarniam edycji postu przez Tapatalka. ..

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie rozumiem - No przecież widzę - klej CosmoPlast500 - czyli klej sekundowy i w 3 sekundy skleja na amen spienione pcv ale i tak samo dwa palce:D . Sam z trudem i bólem rozrywałem:D to w czym problem?

Opublikowano

Palce skleja, ale pomiędzy łączeniami ten klej bardzo długo schnie.

Wiem, bo wczoraj rozrywałem kaseciaka :) mojego, nie Moniki :)

On zasycha powierzchniowo, cementując oba elementy, ale w środku jest wciąż mokry.

Dla pewności zasugerowałem Monice zanurzenie dopiero jutro, no ewentualnie może dziś wieczorem :)

Opublikowano
Palce skleja, ale pomiędzy łączeniami ten klej bardzo długo schnie.

Wiem, bo wczoraj rozrywałem kaseciaka :) mojego, nie Moniki :)

On zasycha powierzchniowo, cementując oba elementy, ale w środku jest wciąż mokry.

Dla pewności zasugerowałem Monice zanurzenie .. no ewentualnie może dziś wieczorem :)

Monika już jest wieczór :D

Pierwszy swój kaseciak który był z przeżroczystej plexy:D też dwa dni suszyłem zanim po długim płukaniu wsadziłem do Malawi ( dokumentacja w temacie kaseciaka)

Wszystkie następne parę godzin po sklejeniu płukałem ciepła wodą i do baniaka.

Nigdy te z 3mm pcv a nawet ten pierwszy z plexy nie udało mi się rozerwać w miejscu sklejenia - łamały się obok. Możliwe że z pcv5mm jest tak jak piszesz.

Od tej pory każdy nowy kleiłem z nowych formatek ale 3mm. :D