Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do mnie w czwartek ma dojechać 450 z Aquarium Fish od Karola. Na razie kontakt bardzo spoko.

...

Mam otrzymać telefon do faceta od transportu aby umówić się na jakiś sensowny zakres godzinowe. Dostarczenie pod klatkę.

I jak, zbiornik dotarł? Jak wykonanie? Wszystko ok?

Mam jeszcze pytanie - jak radzicie sobie z wniesieniem takiego szkła po schodach? Da się w dwie osoby?

Opublikowano

Zbiornik będzie albo dzisiaj wieczorem albo jutro rano.

Wczoraj niestety się nie udało, ale nie z winy firmy, która zajmuje się transportem - bo w moim wypadku nie dowozi bezpośrednio Karol a firma zewnętrzna, która z nim współpracuje. Mieliśmy w całym planie dnia tylko 60 min kiedy byliśmy oboje w domu - także to nie miało sensu. Będę dzisiaj dzwonić i ustalać konkretnie na kiedy dostarczenie. Jak dotrze dam znać i nawet mogę wstawić zdjęcia jak wygląda silikon, łączenia itd :)

W temacie wniesienia.

375l dało się wnieść to i 450 da się ;) Ja mieszkam na parterze (wysoki parter), także schodkami jest do pokonania niecałe pół pietra. Damy radę :)

Opublikowano

Wszystkie pw odpisane :)

Kilka dni temu widziałem akwarium produkcji aquariumfische na busie i powiem tak myślałem że jestem sredniakiem i taki poziom utrzymuje też konkurencja , ale okazuje się że jestem bliższej niż dalej :)

Opublikowano

ja się męczyłem swoje wnieść bo nie wiedziałem jak się wnosi akwa......dopiero właśnie Karol, jak przywiózł baniak na wymianę, to pokazał mi, że we dwoje na drugie piętro wnosi się bez problemu, a cała tajemnica w tym żeby wnosić dnem do góry i wtedy mamy pewny chwyt za ścianki .... za dno była masakra, bo nie ma za co chwycić

• Dziękuję 2
Opublikowano
ja się męczyłem swoje wnieść bo nie wiedziałem jak się wnosi akwa......dopiero właśnie Karol, jak przywiózł baniak na wymianę, to pokazał mi, że we dwoje na drugie piętro wnosi się bez problemu, a cała tajemnica w tym żeby wnosić dnem do góry i wtedy mamy pewny chwyt za ścianki .... za dno była masakra, bo nie ma za co chwycić

A czy takie akwarium jak wnosisz dnem do góry trzeba okleić np taśmą by boki nie pracowały? Czy jest na tyle mocne klejenie, że bez obaw można łapać i wnosić?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.