Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak z takim budżetem to tylko nikon i szkło nikkor 18-105mm. Nie ma opcji żebys w tej cenie znalazł Canona z tak dobry i tanim szkłem.

Opublikowano

Witam właśnie kupiłem canon 500 d z z szajsowatym obiektywem 18 55 is aparat wygląda jak nowy z jakimiś filtrami kartą 2 g ma niecałe 4000 kliknięć za 850 zł Gościu go wystawił i od razu za dzwoniłem więc chyba do 1000 można coś znaleźć

Opublikowano

Tak można nikon d90 też za 1k znajdziesz ale samo body, bo te kity 18-55 to totalne badziewie. Zresztą canon ma słabe tanie szkła (wyższa półka to często bije nikona), a nikon za małe pieniądze można porządne szkła kupić. I o to mi chodziło ;-)

Opublikowano
Tak można nikon d90 też za 1k znajdziesz ale samo body, bo te kity 18-55 to totalne badziewie. Zresztą canon ma słabe tanie szkła (wyższa półka to często bije nikona), a nikon za małe pieniądze można porządne szkła kupić. I o to mi chodziło ;-)

Rozumiem Ciebie bardzo dobrze ale myślę ze na początek i do nauki mi wystarczy a potem się zobaczy. Muszę przyznać ze ten temat to strzał w 10 i Twoje rady są bardzo cenne

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja do 500d zamierzam kupić tamrona

TAMRON 17-50 F/2.8 DI II VC LD DO CANON GW 5 LAT (5106733868) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img05.allegroimg.pl/photos/400x300/51/06/73/38/5106733868@@AMEPARAM@@05@@AMEPARAM@@51/06/73/38@@AMEPARAM@@5106733868

bo niestety 100mm L muszę robić foty predatorom z drugiego końca pokoju ;)

A ten kitowy jest do... kitu.

Opublikowano
Rozumiem Ciebie bardzo dobrze ale myślę ze na początek i do nauki mi wystarczy a potem się zobaczy. Muszę przyznać ze ten temat to strzał w 10 i Twoje rady są bardzo cenne

Krzysiu to jak strzał w dziesiątkę to ocen temat;)