kado Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor #21 Opublikowano 10 Grudnia 2015 troszkę się zmieniło, rybki do redukcji , bo młode Moje małe Malawi - YouTube 1
egon44 Opublikowano 10 Grudnia 2015 #22 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Kurde zbiornik rewelacja!!!Naprawdę ekstra to wygląda,no i te glony na kamieniach,wypas uczta dla ryb .....Ps.bo bym zapomniał,kamienie też niczego sobie 1
kado Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor #24 Opublikowano 10 Grudnia 2015 które redukujesz??? M.Hara , M.msobo magunga , M.auratus ale poza auratusami nie wiem jakie mam płci....M.auratus mam na 100% 5 +1 :]
marcin73m Opublikowano 10 Grudnia 2015 #25 Opublikowano 10 Grudnia 2015 M.auratus mam na 100% 5 +1 :] A ja tam dwie samiczki widzę.. (?)
kado Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor #26 Opublikowano 10 Grudnia 2015 A ja tam dwie samiczki widzę.. (?) tak to tylko wygląda ... dużo większe kupiłem u Malawiana , co sam poświadczy i miało być 1+4 , a po wpuszczeniu do wiekszego akwa okazało się 5+0 , bo "samice nagle zaczęły z żótych robić się czarne..... dokupiłem wiec ostanio 3 szt auratusa , te mniejsze , i z z tego co widzę jeden samiec już jest na pewno , drugi 70/50 , a trzecia być może samica .....normalnie załamka :/ póki co na bank pływają mi w baniaku 4 prawie dorosłe samce (jednego oddałem Malawianowi) i 3 szt tych średniaków z których myślę , że może będę miał jedną samicę :] ...chętnie kupię od kogoś ze trzy pewne samice auratusa , bo uwielbiam te ryby
Bezprym Opublikowano 10 Grudnia 2015 #27 Opublikowano 10 Grudnia 2015 A tak swoją drogą to auratus w 240l w obsadzie 3 gatunkowej dałby radę czy nie.? Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
kado Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor #28 Opublikowano 10 Grudnia 2015 A tak swoją drogą to auratus w 240l w obsadzie 3 gatunkowej dałby radę czy nie.? Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka moim zdaniem tak 1+3,4 ...... myślę, że z tą agresją ludzie przesadzają .... jak Ci się podobają, to próbuj zobacz w jakim małym baniaku gościu ma auratusy, chociaż nikomu tego nie polecam 1.Pyszczaki z Malawi. Fajne ryby czy utrapienie? - YouTube
marcin1ja1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 #29 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Auratusy są troszeczkę zbyt okrągłe. Z własnego doświadczenia wiem, że są to ryby bardzo żarłoczne i zawsze pierwsze garną się do koryta. Bardzo łatwo je utuczyć.
kado Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor #30 Opublikowano 10 Grudnia 2015 nie można ich trzymać z rybami zbyt powolnymi, bo są bardzo szybkie i mogą w tym samym czasie zjeść dwa razy więcej niż reszta , ale też przez swoją szybkość i żywiołowość więcej spalają..... przy normalnym karmieniu rzadko się tuczą , w każdym razie nie bardziej od innych
Rekomendowane odpowiedzi