deccorativo Opublikowano 24 Września 2015 #11 Opublikowano 24 Września 2015 Dawid należy do tych doświadczonych ;-) No ale o obsadzie zawsze można podyskutować ;-) Rozumiem że się znacie Staszku - tak podejrzewałem po tym super aranżu że to nie pierwsze kamole D@wid układał w Malawi. Ja go nie znałem ale chylę czoła przed doświadczeniem kolegi.
eljot Opublikowano 24 Września 2015 #12 Opublikowano 24 Września 2015 tak podejrzewałem po tym super aranżu że to nie pierwsze kamole D@wid układał w Malawi. Wystarczyło kliknąć na galerię kolegi
D@wid Opublikowano 4 Października 2015 Autor #13 Opublikowano 4 Października 2015 Dojrzewanie zbiornika zakończone:) , przyszedł czas wyboru obsady:D Postanowiłem wybrać się osobiście na Słowacje i odwiedzić hodowle Flujera. Wybierając się do hodowli miałem jasno sprecyzowany cel zakupów ale niestety po przekroczeniu drzwi wybór okazał się dużo trudniejszy niż myślałem:P Ogromna ilość gatunków ryb dorosłych , które niestety nie są do sprzedania wyglądająca książkowo, które moim zdaniem powinny być w osobnym pomieszczeniu , bo można stracić głowę a tak mamy z jednej strony do czynienia z widokiem dorosłych stad,które chciałoby się kupić oraz maluchów 2-3cm na sprzedaż.Wybór padł na następujące gatunki: 1) Metriaclima zebra chilumba Maison Reef - 5 szt 2) Labeotropheus trewawasae Thumbi West - 6szt 3) Metriaclima zebra gold Kawanga - 5 szt 4) Pseudotropheus demasoni - 8 szt Maluchy oczywiście jak podrosną pójdą do redukcji co będzie czas pokażę Wieczorem postaram się wrzucić poglądowo foto:)
eljot Opublikowano 4 Października 2015 #14 Opublikowano 4 Października 2015 Z 5 sztuk maluchów to musiałbyś mieć dużo szczęścia aby udało się dobrać harem ale może je masz .
D@wid Opublikowano 4 Października 2015 Autor #15 Opublikowano 4 Października 2015 Prawdopodobieństwo że z 5 sztuk zrobi sie harem graniczy z cudem doskonale o tym wiem ale jak faktycznie bedzie czas pokaże.Chęci do jedzenia im nie brakuje więc nie pozostaje nic innego jak tylko czekac :)
D@wid Opublikowano 26 Października 2015 Autor #16 Opublikowano 26 Października 2015 Dawno nic się nie działo:) młodzież zaczyna rosnąć na chwile obecną prezentuje się tak:D 2
kado Opublikowano 26 Października 2015 #17 Opublikowano 26 Października 2015 bardzo fajnie wygląda , al czy nie za mało kryjówek dla Demasoni ?... to można by rzec "szczelinowiec "
stan Opublikowano 26 Października 2015 #18 Opublikowano 26 Października 2015 Bardzo ładny i klimatyczny baniaczek - Brawo
cactus Opublikowano 27 Października 2015 #19 Opublikowano 27 Października 2015 Prawie dokładnie moja poprzednia obsada. Fajne U mnie brakowało tylko jakiegoś małego killerka bo trewki były mistrzami przetrwania.
Rekomendowane odpowiedzi