Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Możecie mi pomóc z poniższym pytaniem?

"Wracając do obsady... Pomyślę, co zrobić z black orange chociaż pomysłu nie mam... Co do Exochochromis anagenys - czy mogę już wpuścić drapieżnika? Jeżeli tak to czy tylko melucha 4-5cm czy może starczego 13-14? I jeszcze w jakiej konfiguracji (samiec/samica)?

Placidochromis phenochilus - 12 sztuk - kupię za tydzień, dwa.. niech biologia się w akwarium ustabilizuje... No chyba że mogę już teraz to na jutro się umówię w Tan Malu :)

Opublikowano

Placidochromis phenochilus Gissel 3 - 4 cm RARE - 49PLN

Placidochromis phenochilus Gissel 7 - 8 cm RARE - 69PLN

Placidochromis phenochilus Mdoka white lips 3 – 4 cm - 19PLN

Placidochromis phenochilus Mdoka white lips 7 - 9 cm - 79PLN

Tak to wygląda w TanMalu.. To co proponujesz? :)

Opublikowano
Placków kupiłbym z 8-10 sztuk malców i zobaczył co się wykluje jest spora szansa na utrzymanie wielosamcowości, to "stadne" ryby.

Prawie pewność. IMHO 99%

Placidochromis phenochilus Mdoka white lips 3 – 4 cm - 19PLN

Tak tanie nigdy nie były.

Osobiście kupiłbym 8 Mdok 3-4cm i 3 Gisselki 7-8cm

Quasistado niebieskich rybek będzie zdecydowaną dominantą estetyczną całego zbiornika, a czarne podgardla na pewno Cię nie zawiodą.

Większe Gisselki nie dadzą się zdominować Mdokom, a same nie powinny napastować pozostałej obsady.

Na Twoim miejscu, policzyłbym wszystkie swoje ryby (łącznie z planowanymi) - Harisimi ma jakieś wzory na obliczanie liczby ryb.:D

Opublikowano
No patrząc jak mój giselek ostatnio ganiał wszystkich w akwa to już takiej pewności bym nie miał .

:D Patrząc na moje - nie bardzo sobie to wyobrażam:D

.....dowodzi to, że ryby, tak jak ludzie, są różne :)

.....może dlatego, że zostały zdominowane przez Mdoki, które traktują je jak "młodszych braciszków".

.....ale już nie robię OT

Misyo - niezależnie jakie Placidochromisy wybierzesz, mam głębokie przekonanie, że będziesz zadowolony.:)

PS. Ruch jak na Marszałkowskiej;)